Topreis € 2345

Fly-drive Zuid-Afrika met Swaziland. Combineer Safari en Oceaan met Tuinroute. Mooie mix Natuur en Cultuur met Vijf x 2 of 3 nachten op 1 plek- zo Zie je wat. Activiteiten voor iedere leeftijd. Prijs inclusief binnenlandse vlucht- minder km. Ook als Groepsreis te boeken.
Boek nu

Namibië TOP reis

Namibië vanaf Windhoek, Botswana en de Victoria Waterval in één reis! Inclusief Okavango Delta excursie incl. vluchten en gids t.w.v. € 700 pp! Verder de Zandduinen, Waterberg Plateau, Etosha Park en Chobe Park. Max 16 mensen in een groep. Bekroond met cijfer 9 door onze klanten! Al va € 3595! Zie film rechter- zijde. Als 20 daagse fly-drive € 3325
Boek nuNamibië › 17 daagse TOP autoreis › Dag tot dag

Prijs: € 2695

Dag 1 en 2
Vertrek naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië dat precies midden in het land ligt. Je verblijft in een lodge met zwembad een paar km van het centrum. Er is dag 2 na aankomst verder geen programma en je hebt 's middags gelegenheid door het kleine gezellige centrum te dwalen. Namibië is een mix van het oude koloniale Europa en het oorspronkelijke Afrika en met geen enkel ander land in Afrika te vergelijken. Naast Engels spreekt men er Duits en Afrikaans. Diner in een Afrikaans restaurant met lokaal menu én ambiance!

Dag 3 en 4
Je rijdt in zo’n 5 uur naar je verblijfplaats voor de komende 2 nachten. Een goede logde met lekker zwembad middenin de woestijn. Twee aparte huisdieren ook, een cheetah en een luipaard. Springbokken en gemsbokken in de omgeving. Tijdens de rit krijg je al een aardige indruk van het landschap van dit deel van het land.
De volgende dag de beroemde zandduinen. Als eerste beklimming van Dune 45. Als beloning volgt ontbijt ter plaatse- in de schaduw van de enig aanwezige boom..  Sossusvlei heeft de naam, maar de kilometer verder gelegen surrealistische Deadvlei is nog mooier. Hier is Dali aan het werk geweest. Sossusvlei is een klein zoutmeer, soms compleet uitgedroogd, soms met een laagje water. Je kunt hier wandelend of per jeep naar het gebied worden gebracht. ’s Middags terug naar de lodge waar je kunt relaxen en zwemmen middenin de Namibwoestijn

Dag 5 en 6
Na al dit natuurgeweld gaat het richting stadse leven. Eerste stop is in Solitaire o.a. bekend door het boek van Ton van der Lee. En de appeltaart… Daarna naar Walvisbaai om de flamingo's te bewonderen als die er zijn en 35 km verder kom je aan in Swakopmund. Deze stad heeft een klein centrum gelegen aan de Atlantische Oceaan en is ingesloten door de woestijn. Alleen deze ligging maakt het stadje al bijzonder. Dan ook nog Duitse invloeden middenin Afrika . Met recht een aparte en zeker ook gezellige plek waar je een volle dag erop uit kunt trekken. Zoals quadbiken in de zandduinen of op zoek naar dolfijnen en zeehonden op de oceaan. Maar je kunt ook naar het strand, naar een slangenmuseum of een bezoek brengen aan een township. Weer 2 nachten op één plek, dat geeft Rust, niet elke dag die koffer in- en uitpakken en zo Zie je wat! Verblijf in een goede lodge nabij strandje, oceaan en centrum. 

Dag 7
De gravelroads liggen sinds Walvisbaai alweer achter je. Via Karibib en Omaruru naar Otjiwarongo. Hier mogelijkheid tot lunchen bij een krokodillenfarm, waar je meteen een kleine rondleiding kunt doen. Of 45 km buiten de stad naar een Cheetah centrum waar men onderzoek doet naar en voorlichting geeft over deze bijzondere dieren. In deze omgeving leven mensen van de Himba stam. Hier geen georganiseerd treffen als een soort attractiepark, maar zeker de moeite waard je voor vertrek wat in te lezen in deze cultuur. Men is makkelijk herkenbaar aan de oker kleurige huid, sierraden en haardracht. Ervaar hoe het is een totaal ander bestaan te hebben dan wij gewend zijn. Je kunt er ook voor kiezen zo snel mogelijk naar de accommodatie te gaan op het Waterberg Plateau, 68 km buiten de stad. Een nationaal park sinds 1972. Op het vlakke laagland worden bedreigde dieren uitgezet, beschermt tegen stropers. Hier veel eland, Kaapse buffels, luipaarden en hyena’s , om wat te noemen. Ook 200 vogelsoorten, met o.a. zwarte adelaars en Kaapse gieren, naast francolins, hornbills enz. Je kunt hier een safari met ranger boeken. Overnachting in kamers op een mooi resort met restaurant en zwembad.

Dag 8, 9 en 10
Hierna naar wellicht dé topattractie van Namibië en zeker één van Afrika's beroemdste wildparken; het Etosha Nationaal Park! Een zeer uitgestrekte zoutvlakte- de pan- beheerst aan de noordzijde van het park het landschap. Hier groeit Niets. In het zuidelijk deel loopt al het wild.
Etosha is bekend om de drinkplaatsen waar olifanten, neushoorns, leeuwen, giraffen, zebra’s, wratten-zwijnen, antilopen, struisvogels en veel meer wild samenkomen. Zie de foto’s op deze website. Je gaat hier deze dagen met het eigen voertuig op zgn gamedrives. Safari

De eerste accommodatie is een  heel mooie lodge met zwembad en jacuzzi op 25 km ten zuiden van het park. Na aankomst met welkomstdrankje en lunch ga je 's middags al het park in. Meteen je eerste game drive. Als je wilt, kan je ter plaatse- indien beschikbaar-  een gamedrive met een ranger boeken in een groot open voertuig. In de Okavango Delta heb je 2 dagen de beschikking over een gids, dus het hoeft niet. Wil je alles meemaken dan zeker doen. 

 

De eerste avond een perfect diner bij de lodge. De volgende ochtend een tweede game-drive. Nu blijf je de hele dag in het park. Naast prima voorzieningen als een groot zwembad, winkeltje en restaurant heeft ieder camp ook zijn eigen drinkplaats voor het wild. Mooie stek om te genieten van alles wat langs komt. 's Middags weer op pad. De derde dag vervolg je je weg door het park richting het oosten. Nog 2 game-drives. Aan het eind van de middag verlaat je voldaan het park en dan nog een uurtje rijden naar Tsumeb, waar je verblijft in een prima hotel met zwembad. 

 

Dag 11

Een redelijk korte rit naar Rundu. Vandaag passeer je onderweg de Cattle gate. Dit is een hekwerk dwars door Namibië dat het vee ten zuiden moet scheiden van de runderen ten noorden, mogelijk besmet met mond- en klauwzeer. Wat het meest opvalt is het totaal verschillende leven direct aan weerszijden van het hek. Ten zuiden is Namibië droog, kaal, woestijn, enorm uitgestrekt en nauwelijks bevolkt. Eén voet over het hek en je komt in het echte Afrika! Het is groen, bevolkt met mensen en hun dieren. Je passeert dorpjes. Het leeft weer! Dit in tegenstelling tot een route die na Etosha verder gaat via Windhoek naar Botswana, dus weer terug de woestijn in. Je verblijft in een prima lodge aan de rivier gelegen met aan de overkant Angola

Je kunt hier een boottocht maken en zien hoe de mensen leven aan en in de rivier- tussen de nijlpaarden..  
 

Dag 12, 13 en 14

Een lange rijdag naar Maun, dus vroeg op pad. De weg en het landschap van het eerste deel is identiek aan dat van de Caprivistrip. Eén lange rechte weg van 200 km met aan weerzijden groen, af en toe een hutje en soms een olifant in de berm! Vandaag maak je kennis met Botswana. Behalve overstekende ezels en koeien of olifanten en hier en daar een klein arm dorpje is er helemaal niets, dus ingekochte lunch aan de kant van de weg. Doel is de beroemde Okavango Delta, waar je 2 dagen doorbrengt. Na overnachting in Maun in een sfeervol hotel met riante kamers, zwembad, buiten- restaurant en tuin ga je de volgende ochtend met 4 tot 6 persoons vliegtuigjes! naar je bestemming. Na een vlucht van 20 minuten met schitterend uitzicht op het natuurgebied kom je bij onze lodge. Middenin het Moremi wildreservaat- het beste deel van deze enorme Delta. 
 

De Okavango Delta is een moerasgebied zo groot als Zwitserland, grenzend aan de Kalahari woestijn in het zuiden en gevoed door rivieren uit Angola. Je begrijpt, hier rijdt je niet even naar toe. Vanaf de rand kan je het ook niet zien- ervaren. Je begeeft je in een gebied van eilanden, beekjes, kreekjes en riet. Hier ga je te voet per met gidsen de komende dagen het gebied verkennen en afhankelijk van het waterpeil en hoe dicht de nijlpaarden in de buurt zijn gaat het per mokoro-  een uitgeholde boomstam.

Jij zit relaxed in je bootje terwijl je gids behendig langs alle hindernissen peddelt. Uitkijken voor krokodillen en de gevaarlijke nijlpaarden.  Grote kans op een ontmoeting face to face met olifanten, zebra's, buffels enz. Dit is het Afrika zoals Livingstone dat nog aantrof! Dag 14 wederom op pad met je gids. Na de vroege langdurige ochtendsafari en ontbijt per vliegtuig omstreeks 12 uur (op basis aangeven airline) terug naar Maun.
 

Voor de retourvlucht, de excursies met gidsen, je accommodatie in het kamp en maaltijden betaal je normaal 700 euro per persoon. Dit is bij GO EXPLORE inclusief! 
 

Dag 15  

Korte rit naar Ghanzi. Dus eerst nog lekker relaxen. Misschien wat uitslapen of juist vroeg een sprong in het zwembad. Na het ontbijt vertrek en na 279 km kom je aan in Ghanzi. Dit is het centrum van de veehandel in Botswana, een enorme inkomstenbron van het land. Verblijf in een goede lodge met zwembad, om te relaxen na al die fantastische dagen en de vakantie goed af te sluiten. Giraffen, kudu's, wildebeesten in de omgeving en de gemsbokken lopen over het terrein- je bent nog steeds in Afrika! De receptie regelt graag een excursie naar de San bevolking, tijdig boeken. Ook kan je hier paardrijden. 


Dag 16 en 17
Helaas, het zit er bijna op. Terugrit naar Windhoek waar je de auto inlevert op de luchthaven op de plek waar je 2 weken geleden begonnen bent. Wat heb je ontzettend veel moois gezien en ervaren in die tijd! Aankomst Nederland de volgende dag. 

Alle accommodatie wordt direct na boeking aangevraagd en is voorradig op basis van beschikbaarheid. Prijswijzigingen voorbehouden.
 


PRAKTISCHE INFORMATIE

MEE TE NEMEN
Buiten de normale zaken een verrekijker, zaklantaarn, zwemspullen, muskietenspray (DEET 30) en zonbescherming. Behalve een korte broek en T-shirt is een regenjas (november) en trui met jas ( april- september) aan te raden. Voor elektrische apparaten heb je een speciale stekker nodig, die alleen ter plaatse verkrijgbaar is.

GEZONDHEID 
Neem altijd contact op met de plaatselijke GGD. Van het eten wordt je Niet ziek. Hygiene is overal Goed. 

GELDZAKEN
Er kan overal gepind worden. Overige uitvoerige informatie na boeking. 

MAALTIJDEN en ZAKGELD
Maaltijden zijn niet altijd bij de prijs inbegrepen zodat je vrij bent in je keuze wat te eten. Het eten is van prima kwaliteit, evenals de inmiddels al beroemde wijnen. Reken op € 350 per persoon per week voor je niet inbegrepen maaltijden, entrees, excursies, drankjes 's avonds, kortom je complete zakgeld. Dat weet je precies waar je aan toe bent. 

UITGEKIEND PROGRAMMA
Bovenstaand programma is een voorbeeld hoe je de reis zou kunnen doen. Zelf bepaal je hoe je de reis invulling geeft. Zo zou je vanaf Swakopmund ook via de Brandberg richting Etosha kunnen rijden- dan echter weer over gravelroads. Geen enkel onderdeel is verplicht, maar wordt aangeboden omdat het een meerwaarde heeft. Dit is het programma zoals GO Explore het je aanraadt te doen. 

Boek nu

Topreis € 2345

Fly-drive Zuid-Afrika met Swaziland. Combineer Safari en Oceaan met Tuinroute. Mooie mix Natuur en Cultuur met Vijf x 2 of 3 nachten op 1 plek- zo Zie je wat. Activiteiten voor iedere leeftijd. Prijs inclusief binnenlandse vlucht- minder km. Ook als Groepsreis te boeken.
Boek nu

Namibië TOP reis

Namibië vanaf Windhoek, Botswana en de Victoria Waterval in één reis! Inclusief Okavango Delta excursie incl. vluchten en gids t.w.v. € 700 pp! Verder de Zandduinen, Waterberg Plateau, Etosha Park en Chobe Park. Max 16 mensen in een groep. Bekroond met cijfer 9 door onze klanten! Al va € 3595! Zie film rechter- zijde. Als 20 daagse fly-drive € 3325
Boek nu