Topreis € 2295 pp

Nieuw in 2018. Hoogte- punten Zuid-Afrika met Swaziland. Combineert Safari met Indische Oceaan, Drakensbergen en Tuinroute. Inclusief binnenlandse vlucht. 4 Topwildparken. 3 Safari's en 2 nachten in luxe gamelodge in Oudshoorn. Slechts € 2295!
Boek nu

Namibië TOP reis

Alle hoogtepunten van Namibië, Botswana en de Victoria Waterval in één reis! Inclusief Okavango Delta excursie met verblijf, vluchten, maaltijden en gids t.w.v. € 700 pp! Verder de Canyon, Zandduinen, Etosha Park en Chobe Park. Max 16 mensen in een groep. Bekroond met cijfer 9 door onze klanten! € 3649. Zie film rechter- zijde. Als 24 daagse fly-drive € 3375
Boek nuNamibië › 17 daagse TOP reis › Dag tot dag

Prijs: € 2650

Dag 1 en 2
Vertrek per KLM vlucht richting Windhoek, hoofdstad van Namibië. Dag 2 kom je aan. Je verblijft in een lodge met zwembad paar km van het centrum. Er is deze dag verder geen programma en je hebt dus gelegenheid 's middags zelf door het kleine gezellige centrum te dwalen. Namibië is een mix van het oude koloniale Europa en het oorspronkelijke Afrika en met geen enkel ander land in Afrika te vergelijken. Naast Engels spreekt men er Duits en Afrikaans. Diner in apart Afrikaans restaurant gezien menu én ambiance!

Go Explore verzorgt de reis. Zelf bepaal je Hoe je de dag doorbrengt. 

Dag 3 en 4
Je gaat de beroemde zandduinen opzoeken! Eerste dag wordt gebruikt om naar de accommodatie te rijden en meteen een eerste kennismaking met het fantastische landschap. Verblijf 2 nachten in een prima lodge met zwembad en 2 speciale huisdieren, een cheetah en een luipaard! De volgende ochtend bezoek je het indrukwekkende duingebied. Als eerste beklimming van Dune 45. Als beloning volgt ontbijt ter plaatse- in de schaduw van de enig aanwezige boom..  Sossusvlei heeft de naam, maar de kilometer verder gelegen surrealistische Deadvlei is eigenlijk nog mooier. Hier is Dali aan het werk geweest. Sossusvlei is een klein zoutmeer, soms compleet uitgedroogd, soms met een laagje water. Je kunt hier wandelen of per jeep naar het gebied worden gebracht. ’s Middags terug naar de lodge waar je kunt relaxen en zwemmen midden in de woestijn! 

Dag 5 en 6  

Na al dit natuurgeweld gaat het richting stadse leven. Eerste stop is in Solitaire o.a. bekend door het boek van Ton van der Lee. En de appeltaart… Daarna naar Walvisbaai om de flamingo's te bewonderen als die er zijn en 35 km verder kom je aan in Swakopmund. Deze stad heeft een klein centrum gelegen aan de Atlantische Oceaan en is ingesloten door de woestijn. Alleen deze ligging maakt het stadje al bijzonder. Dan ook nog Duitse invloeden middenin Afrika . Met recht een aparte en zeker ook gezellige plek waar je een volle dag erop uit kunt trekken. Zoals quadbiken in de zandduinen of op zoek naar dolfijnen en zeehonden op de oceaan. Maar je kunt ook naar het strand of een slangenmuseum bezoeken. Twee nachten op één locatie, dat geeft Rust, niet elke dag die koffer in- en uitpakken. En zo Zie je wat! Verblijf in een mooi guesthouse dicht aan de oceaan gelegen. Elke kamer ligt aan de tuin en op je eigen patio wordt 's morgens het inbegrepen ontbijt geserveerd. 
 

Dag 7  

Je verlaat Swakopmund. Eerste stop Seals Cross. Je ziet ze per duizend- je ruikt ze ook.. Altijd ook wel een paar jakhalzen op de loer. Daarna fotostop bij de Brandberg. Indrukwekkend landschap. Overnachting in een eenvoudige lodge in Kamanjab. Lokale jeugd komt 's avonds zingen na het diner. 

 

Dag 8, 9 en 10

’Morgens maak je kennis met het volk van de Himba's, makkelijk herkenbaar aan hun oker kleurige huid, sierraden en haardracht. Je brengt wat tijd met ze door, zodat je kunt leren over hun cultuur en ervaart hoe het is een totaal ander bestaan te hebben dan wij gewend zijn. Je ontkomt er niet aan dat het een beetje Volendam is, maar daarom krijg je niet minder een heel goede indruk van hun leven. Hierna naar wellicht dé topattractie van Namibië en zeker één van Afrika's beroemdste wildparken; het Etosha Nationaal Park! Een zeer uitgestrekte zoutvlakte- de pan- beheerst aan de noordzijde van het park het landschap. Hier groeit Niets. In het zuidelijk deel loopt al het wild.
Etosha is bekend om de drinkplaatsen waar olifanten, neushoorns, leeuwen, giraffen, zebra’s, wratten-zwijnen, antilopen, struisvogels en veel meer wild samenkomen. Zie de foto’s op deze website. Je gaat hier deze dagen met het eigen voertuig op zgn gamedrives. Safari

De eerste accommodatie is een  heel mooie lodge met zwembad en jacuzzi op 25 km ten zuiden van het park. Na aankomst met welkomstdrankje en lunch, ga je 's middags al het park in. Meteen je eerste game drive. Als je wilt, kan je ter plaatse- indien beschikbaar-een gamedrive met een ranger boeken in een groot open voertuig. In de Okavango Delta heb je 2 dagen de beschikking over je eigen gids, dus het hoeft niet. Wil je alles meemaken dan zeker doen. 

 

De eerste avond een perfect buffet-diner onder de sterrenhemel bij de lodge. De volgende ochtend een tweede game-drive. Nu blijf je de hele dag in het park. Naast prima voorzieningen als een groot zwembad, winkeltje en restaurant heeft ieder camp ook zijn eigen drinkplaats voor het wild. Mooie stek om te genieten van alles wat langs komt. De derde dag vervolg je je weg door het park richting het oosten. Weer 2 game-drives. Aan het eind van de middag verlaat je voldaan het park en dan nog een uurtje rijden naar Tsumeb, waar je weer verblijft in een prima hotel met zwembad. 

 

Dag 11

Een redelijk korte rit naar Rundu. Vandaag passeer je onderweg de Cattle gate. Dit is een hekwerk dwars door Namibië dat het vee ten zuiden moet scheiden van de runderen ten noorden, mogelijk besmet met mond- en klauwzeer. Wat het meest opvalt is het totaal verschillende leven direct aan weerszijden van het hek. Ten zuiden is Namibië droog, kaal, woestijn, enorm uitgestrekt en nauwelijks bevolkt. Eén voet over het hek en je komt in het echte Afrika! Het is groen, bevolkt met mensen en hun dieren. Je passeert dorpjes. Het leeft weer! Dit in tegenstelling tot de route van andere reizen die na Etosha verder gaan via het zuiden, dus weer terug de woestijn in. Je verblijft in een prima lodge aan de rivier gelegen met aan de overkant Angola

Je kunt een boottocht maken en zien hoe de mensen hier leven aan en in de rivier- tussen de nijlpaarden..  
 

Dag 12, 13 en 14 

Een lange rijdag naar Maun, dus vroeg op pad. De weg en het landschap van het eerste deel is identiek aan dat van de Caprivistrip. Eén lange rechte weg van 200 km met aan weerzijden groen, af en toe een hutje en soms in de berm een olifant! Vandaag maak je kennis met Botswana! Behalve overstekende ezels of olifanten en hier en daar een klein arm dorpje is er helemaal niets, dus ingekochte lunch aan de kant van de weg. Doel is de beroemde Okavango Delta, waar je 2 dagen doorbrengt. Na overnachting in Maun in een prima en sfeervol hotel met riante kamers, zwembad, buiten- restaurant en tuin ga je de volgende ochtend met 4 tot 6 persoons vliegtuigjes! naar je bestemming. Na een vlucht van 20 minuten met schitterend uitzicht op het natuurgebied kom je bij onze lodge. Middenin het Moremi wildreservaat- het beste deel van deze Delta. 

Andere reizen vliegen niet, of niet inbegrepen- en verblijven aan de rand van de Delta. Daar heb je nagenoeg geen wild. Let hier op! 

De Okavango Delta is een moerasgebied zo groot als Zwitserland, grenzend aan de Kalahari woestijn in het zuiden en gevoed door rivieren uit Angola. Je begrijpt, hier rijdt je niet even naar toe. Je begeeft je in een gebied van eilanden, beekjes, kreekjes en riet. Hier ga je te voet per tweetal met je eigen lokale gids de komende dagen het gebied verkennen en afhankelijk van het waterpeil en hoe dicht de nijlpaarden in de buurt zijn gaat het per mokoro-  een uitgeholde boomstam.

Jij zit relaxed in je bootje, terwijl de gids behendig langs alle hindernissen peddelt. Uitkijken voor krokodillen en de gevaarlijke nijlpaarden.  Grote kans op een ontmoeting face to face met olifanten, zebra's, buffels enz. Dit is het Afrika zoals Livingstone dat nog aantrof! Dag 14 wederom op pad met je gids. Halverwege de middag na de lunch per vliegtuig terug naar Maun. 

 

Voor de retourvlucht, de excursies met gidsen, je accommodatie in het kamp en maaltijden betaal je normaal 700 euro per persoon. Dit is bij GO EXPLORE inclusief! 

 

Dag 15  

Korte rit naar Ghanzi. Dus eerst nog lekker relaxen. Misschien wat uitslapen of juist vroeg een sprong in het zwembad. Na het ontbijt vertrek en na 279 km kom je aan in Ghanzi. Dit is het centrum van de veehandel in Botswana, een enorme inkomstenbron van het land. Verblijf in een goed hotel met zoutwater zwembad, om af te koelen na een dag in de Kalahari. De keuken staat bekend om de T bones en het uitgebreide ontbijt. Niet inbegrepen maar lokale prijs. De receptie regelt graag een excursie naar de San bevolking, tijdig boeken. 


Dag 16 en 17
Helaas, het zit er bijna op. Terugrit naar Windhoek waar je de auto inlevert op de luchthaven op de plek waar je 2 weken geleden begonnen bent. Wat heb je ontzettend veel moois gezien en ervaren in die tijd! Aan boord van de KLM die je terugbrengt naar Nederland, aankomst dag 17. 

 

Prijswijzigingen en drukfouten voorbehouden.


PRAKTISCHE INFORMATIE

MEE TE NEMEN
Buiten de normale zaken een verrekijker, zaklantaarn, zwemspullen, muskietenspray (DEET 30) en zonbescherming. Behalve een korte broek en T-shirt is een regenjas (november) en trui met jas ( april- september) aan te raden. Voor elektrische apparaten heb je een speciale stekker nodig, die alleen ter plaatse verkrijgbaar is.

GEZONDHEID 
Neem altijd contact op met de plaatselijke GGD. Van het eten wordt je Niet ziek. Hygiene is overal Goed. 

GELDZAKEN
Er kan overal gepind worden. Overige uitvoerige informatie na boeking. 

MAALTIJDEN en ZAKGELD
Maaltijden zijn merendeels niet bij de prijs inbegrepen zodat je vrij bent in je keuze Wat te eten.  Het eten is van prima kwaliteit, evenals de inmiddels al beroemde wijnen. Reken op € 300 per persoon per week voor je niet inbegrepen maaltijden, entrees, excursies, drankjes 's avonds, kortom je complete zakgeld. Dat weet je precies waar je aan toe bent. 

UITGEKIEND PROGRAMMA
Geen enkel onderdeel is verplicht, maar wordt aangedragen omdat het een meerwaarde heeft. Dit is het programma zoals GO Explore het je aanraadt te doen. 

Boek nu

Topreis € 2295 pp

Nieuw in 2018. Hoogte- punten Zuid-Afrika met Swaziland. Combineert Safari met Indische Oceaan, Drakensbergen en Tuinroute. Inclusief binnenlandse vlucht. 4 Topwildparken. 3 Safari's en 2 nachten in luxe gamelodge in Oudshoorn. Slechts € 2295!
Boek nu

Namibië TOP reis

Alle hoogtepunten van Namibië, Botswana en de Victoria Waterval in één reis! Inclusief Okavango Delta excursie met verblijf, vluchten, maaltijden en gids t.w.v. € 700 pp! Verder de Canyon, Zandduinen, Etosha Park en Chobe Park. Max 16 mensen in een groep. Bekroond met cijfer 9 door onze klanten! € 3649. Zie film rechter- zijde. Als 24 daagse fly-drive € 3375
Boek nu