Topreis € 2295 pp

Nieuw in 2018. Hoogte- punten Zuid-Afrika met Swaziland. Combineert Safari met Indische Oceaan, Drakensbergen en Tuinroute. Inclusief binnenlandse vlucht. 4 Topwildparken. 3 Safari's en 2 nachten in luxe gamelodge in Oudshoorn. Slechts € 2295!
Boek nu

Namibië TOP reis

Alle hoogtepunten van Namibië, Botswana en de Victoria Waterval in één reis! Inclusief Okavango Delta excursie met verblijf, vluchten, maaltijden en gids t.w.v. € 700 pp! Verder de Canyon, Zandduinen, Etosha Park en Chobe Park. Max 16 mensen in een groep. Bekroond met cijfer 9 door onze klanten! € 3649. Zie film rechter- zijde. Als 24 daagse fly-drive € 3375
Boek nuNamibië › 18 dagen Highlights- auto › Dag tot dag

Prijs: € 3070

Dag 1 en 2
Vertrek per KLM vlucht richting Windhoek, hoofdstad van Namibië. Dag 2 kom je aan. Je verblijft in een lodge met zwembad paar km van het centrum. Er is deze dag verder geen programma en je hebt dus gelegenheid 's middags zelf door het kleine gezellige centrum te dwalen. Namibië is een mix van het oude koloniale Europa en het oorspronkelijke Afrika en met geen enkel ander land in Afrika te vergelijken. Naast Engels spreekt men er Duits en Afrikaans. Diner in apart Afrikaans restaurant gezien menu én ambiance!

Go Explore verzorgt de reis. Zelf bepaal je Hoe je de dag doorbrengt.

Dag 3 en 4 
Je rijdt in zo’n 4 uur naar Swakopmund. Tijdens deze rit krijg je al een aardige indruk van het landschap.Deze stad heeft een klein centrum gelegen aan de Atlantische Oceaan en is ingesloten door de woestijn. Alleen deze ligging maakt het stadje al bijzonder. Dan ook nog Duitse invloeden middenin Afrika . Met recht een aparte en zeker ook gezellige plek waar je een volle dag erop uit kunt trekken. Zoals quadbiken in de zandduinen of op zoek naar dolfijnen en zeehonden op de oceaan. Maar je kunt ook naar het strand of een slangenmuseum bezoeken. Twee nachten op één locatie, dat geeft Rust, niet elke dag die koffer in- en uitpakken. En zo Zie je wat! Verblijf in een mooi guesthouse dicht aan de oceaan gelegen. Elke kamer ligt aan de tuin en op je eigen patio wordt 's morgens het inbegrepen ontbijt geserveerd. 

Dag 5  

Je verlaat Swakopmund. Eerste stop Seals Cross. Je ziet ze per duizend- je ruikt ze ook.. Altijd ook wel een paar jakhalzen op de loer. Daarna fotostop bij de Brandberg. Indrukwekkend landschap. Overnachting in een eenvoudige lodge in Kamanjab. Lokale jeugd komt 's avonds zingen na het diner. 

 

Dag 6, 7 en 8

’Morgens maak je kennis met het volk van de Himba's, makkelijk herkenbaar aan hun oker kleurige huid, sierraden en haardracht. Je brengt wat tijd met ze door, zodat je kunt leren over hun cultuur en ervaart hoe het is een totaal ander bestaan te hebben dan wij gewend zijn. Je ontkomt er niet aan dat het een beetje Volendam is, maar daarom krijg je niet minder een heel goede indruk van hun leven. Hierna naar wellicht dé topattractie van Namibië en zeker één van Afrika's beroemdste wildparken; het Etosha Nationaal Park! Een zeer uitgestrekte zoutvlakte- de pan- beheerst aan de noordzijde van het park het landschap. Hier groeit Niets. In het zuidelijk deel loopt al het wild.
Etosha is bekend om de drinkplaatsen waar olifanten, neushoorns, leeuwen, giraffen, zebra’s, wratten-zwijnen, antilopen, struisvogels en veel meer wild samenkomen. Zie de foto’s op deze website. Je gaat hier deze dagen met het eigen voertuig op zgn gamedrives. Safari

De eerste accommodatie is een  heel mooie lodge met zwembad en jacuzzi op 25 km ten zuiden van het park. Na aankomst met welkomstdrankje en lunch, ga je 's middags al het park in. Meteen je eerste game drive. Als je wilt, kan je ter plaatse- indien beschikbaar-een gamedrive met een ranger boeken in een groot open voertuig. In de Okavango Delta heb je 2 dagen de beschikking over je eigen gids, dus het hoeft niet. Wil je alles meemaken dan zeker doen. 

 

De eerste avond een perfect buffet-diner onder de sterrenhemel bij de lodge. De volgende ochtend een tweede game-drive. Nu blijf je de hele dag in het park. Naast prima voorzieningen als een groot zwembad, winkeltje en restaurant heeft ieder camp ook zijn eigen drinkplaats voor het wild. Mooie stek om te genieten van alles wat langs komt. De derde dag vervolg je je weg door het park richting het oosten. Weer 2 game-drives. Aan het eind van de middag verlaat je voldaan het park en dan nog een uurtje rijden naar Tsumeb, waar je weer verblijft in een prima hotel met zwembad. 

 

Dag 9

Een redelijk korte rit naar Rundu. Vandaag passeer je onderweg de Cattle gate. Dit is een hekwerk dwars door Namibië dat het vee ten zuiden moet scheiden van de runderen ten noorden, mogelijk besmet met mond- en klauwzeer. Wat het meest opvalt is het totaal verschillende leven direct aan weerszijden van het hek. Ten zuiden is Namibië droog, kaal, woestijn, enorm uitgestrekt en nauwelijks bevolkt. Eén voet over het hek en je komt in het echte Afrika! Het is groen, bevolkt met mensen en hun dieren. Je passeert dorpjes. Het leeft weer! Dit in tegenstelling tot de route van andere reizen die na Etosha verder gaan via het zuiden, dus weer terug de woestijn in. Je verblijft in een prima lodge aan de rivier gelegen met aan de overkant Angola

Je kunt een boottocht maken en zien hoe de mensen hier leven aan en in de rivier- tussen de nijlpaarden..  
 

Dag 10, 11 en 12 

Een lange rijdag naar Maun, dus vroeg op pad. De weg en het landschap van het eerste deel is identiek aan dat van de Caprivistrip. Eén lange rechte weg van 200 km met aan weerzijden groen, af en toe een hutje en soms in de berm een olifant! Vandaag maak je kennis met Botswana! Behalve overstekende ezels of olifanten en hier en daar een klein arm dorpje is er helemaal niets, dus ingekochte lunch aan de kant van de weg. Doel is de beroemde Okavango Delta, waar je 2 dagen doorbrengt. Na overnachting in Maun in een prima en sfeervol hotel met riante kamers, zwembad, buiten- restaurant en tuin ga je de volgende ochtend met 4 tot 6 persoons vliegtuigjes! naar je bestemming. Na een vlucht van 20 minuten met schitterend uitzicht op het natuurgebied kom je bij onze lodge. Middenin het Moremi wildreservaat- het beste deel van deze Delta. 

Andere reizen vliegen niet, of niet inbegrepen- en verblijven aan de rand van de Delta. Daar heb je nagenoeg geen wild. Let hier op! 

De Okavango Delta is een moerasgebied zo groot als Zwitserland, grenzend aan de Kalahari woestijn in het zuiden en gevoed door rivieren uit Angola. Je begrijpt, hier rijdt je niet even naar toe. Je begeeft je in een gebied van eilanden, beekjes, kreekjes en riet. Hier ga je te voet per tweetal met je eigen lokale gids de komende dagen het gebied verkennen en afhankelijk van het waterpeil en hoe dicht de nijlpaarden in de buurt zijn gaat het per mokoro-  een uitgeholde boomstam.

Jij zit relaxed in je bootje, terwijl de gids behendig langs alle hindernissen peddelt. Uitkijken voor krokodillen en de gevaarlijke nijlpaarden.  Grote kans op een ontmoeting face to face met olifanten, zebra's, buffels enz. Dit is het Afrika zoals Livingstone dat nog aantrof! Dag 12 wederom op pad met je gids. Halverwege de middag na de lunch per vliegtuig terug naar Maun. 

 

Voor de retourvlucht, de excursies met gidsen, je accommodatie in het kamp en maaltijden betaal je normaal 700 euro per persoon. Dit is bij GO EXPLORE inclusief! 

 

Dag 13  
Naar Nata, in een gebied dat grenst aan het Makgadikgadi Pans Nationaal Park. Hier was eens een supergroot meer van 30 meter diep. Na een klimaatsverandering 10.000 jaar geleden droogde het meer op en is nu een gigantische zoutvlakte. De buurt staat ook bekend om zijn mooie en grote Baobab bomen. Lunch midden tussen die bomen op een mooie plek en tijd om te zwemmen. In Nata overnachting in een mooie lodge met grote kamers, bar, zwembad en restaurant. 

 

Dag 14 

Op naar de oevers van de Chobe rivier bij Kasane. 's Middags maak je een Safari- bootcruise in het beroemde Chobe Park dat bekend staat om zijn vele olifanten. Dit is de mooiste en beste safari in heel Afrika! Optioneel, maar zeker doen! In ruim 2 uur tijd zie je behalvde veel olifanten zoveel ander wild. Garantie wat betreft de buffels (één van de Big 5), nijlpaarden, krokodillen, veel vogels enz. enz. 

Deze sunset cruise is een unieke beleving in de wereld van safari's en kan nu eenmaal niet in het Krugerpark, Etosha , Serengeti of Ngorogoro- Tanzania. Je ziet hier het wild vanaf het water, terwijl jij geniet van je drankje. Na al Etosha Park, de 2 dagen in de Okavango Delta en deze safari- topper per boot, heb je op wildgebied niets meer te wensen. Hoe ontzettend groot is dat gebied! Van Etosha tot hier waar de dieren gewoon vrij kunnen bewegen. Dit is een uniek Paradijs op aarde! 

 

Dag 15 en 16  

Je vakantie is nog niet voorbij. Na twee uurtjes rijden en een laatste grensovergang kom je aan bij de wereldberoemde Victoria Watervallen

Hier verblijf je twee dagen in een heerlijk luxe hotel met zwembad en alle andere services die erbij horen om bij te komen van al die Fantastische indrukken. En heb je ruimschoots de gelegenheid de watervallen van alle kanten te bewonderen. Je kunt ook aan wat activiteiten deelnemen. Wat denk je van een vlucht boven de watervallen, bungyjumpen, of white water raften op de machtige Zambezi rivier? Deze heeft de wildste rapids ter wereld die commercieel bevaren mogen worden. Maar niets moet, je kunt ook lekker relaxen na deze imponerende reis bij het zwembad- de watervallen zélf zijn al indrukwekkend genoeg. Ontdekkingsreiziger David Livingstone heeft deze watervallen op de kaart gezet en jij treedt hier in zijn voetsporen. Eigenlijk de hele reis al! 

 

Dag 17 en 18

Helaas, na al deze topdagen moet je weer naar huis. In de loop van dag 17 vertrek je vanaf het vliegveld in Victoria Falls of Livingstone via Johannesburg naar Amsterdam, waar je de volgende dag aankomt. 

 

Prijswijzigingen voorbehouden.

 


PRAKTISCHE INFORMATIE

MEE TE NEMEN
Buiten de normale zaken een verrekijker, zaklantaarn, zwemspullen, muskietenspray (DEET 30) en zonbescherming. Behalve een korte broek en T-shirt is een regenjas (november) en trui met jas ( april- september) aan te raden. Voor elektrische apparaten heb je een speciale stekker nodig die ter plaatse verkrijgbaar is.

GEZONDHEID 
Neem altijd contact op met de plaatselijke GGD. Van het eten wordt je Niet ziek. Hygiene is overal Goed. 

GELDZAKEN
Er kan overal gepind worden. Overige uitvoerige informatie na boeking. 

MAALTIJDEN en ZAKGELD
Maaltijden zijn merendeels niet bij de prijs inbegrepen zodat je vrij bent in je keuze Wat te eten.  Het eten is van prima kwaliteit, evenals de inmiddels al beroemde wijnen. Reken op € 300 per persoon per week voor je niet inbegrepen maaltijden, entrees, excursies, drankjes 's avonds, kortom je complete zakgeld. Dat weet je precies waar je aan toe bent. 

UITGEKIEND PROGRAMMA
Geen enkel onderdeel is verplicht, maar wordt aangedragen omdat het een meerwaarde heeft. Dit is het programma zoals GO Explore het je aanraadt te doen. 

Boek nu

Topreis € 2295 pp

Nieuw in 2018. Hoogte- punten Zuid-Afrika met Swaziland. Combineert Safari met Indische Oceaan, Drakensbergen en Tuinroute. Inclusief binnenlandse vlucht. 4 Topwildparken. 3 Safari's en 2 nachten in luxe gamelodge in Oudshoorn. Slechts € 2295!
Boek nu

Namibië TOP reis

Alle hoogtepunten van Namibië, Botswana en de Victoria Waterval in één reis! Inclusief Okavango Delta excursie met verblijf, vluchten, maaltijden en gids t.w.v. € 700 pp! Verder de Canyon, Zandduinen, Etosha Park en Chobe Park. Max 16 mensen in een groep. Bekroond met cijfer 9 door onze klanten! € 3649. Zie film rechter- zijde. Als 24 daagse fly-drive € 3375
Boek nu