Topreis € 2345

Fly-drive Zuid-Afrika met Swaziland. Combineer Safari en Oceaan met Tuinroute. Mooie mix Natuur en Cultuur met Vijf x 2 of 3 nachten op 1 plek- zo Zie je wat. Activiteiten voor iedere leeftijd. Prijs inclusief binnenlandse vlucht- minder km. Ook als Groepsreis te boeken.
Boek nu

Namibië TOP reis

Namibië vanaf Windhoek, Botswana en de Victoria Waterval in één reis! Inclusief Okavango Delta excursie incl. vluchten en gids t.w.v. € 700 pp! Verder de Zandduinen, Waterberg Plateau, Etosha Park en Chobe Park. Max 16 mensen in een groep. Bekroond met cijfer 9 door onze klanten! Al va € 3595! Zie film rechter- zijde. Als 20 daagse fly-drive € 3325
Boek nuNamibië › 20 dagen TOP groepsreis › Dag tot dag

Prijs: € 3675
Max. groepsgrootte: 16 personen

Dag 1 en 2
Vertrek naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië dat precies midden in het land ligt. Je verblijft in een lodge met zwembad een paar km van het centrum. Er is dag 2 na aankomst verder geen programma en je hebt 's middags gelegenheid door het kleine gezellige centrum te dwalen. Namibië is een mix van het oude koloniale Europa en het oorspronkelijke Afrika en met geen enkel ander land in Afrika te vergelijken. Naast Engels spreekt men er Duits en Afrikaans. Diner in een Afrikaans restaurant met lokaal menu én ambiance!

Dag 3 en 4 
We rijden in zo’n 5 uur naar je verblijfplaats voor de komende 2 nachten. Een goede logde met lekker zwembad middenin de woestijn. Twee aparte huisdieren ook, een cheetah en een luipaard. Springbokken en gemsbokken in de omgeving. Tijdens de rit krijg je al een aardige indruk van het landschap van dit deel van het land.
De volgende dag de beroemde zandduinen. Als eerste beklimming van Dune 45. Als beloning volgt ontbijt ter plaatse- in de schaduw van de enig aanwezige boom..  Sossusvlei heeft de naam, maar de kilometer verder gelegen surrealistische Deadvlei is nog mooier. Hier is Dali aan het werk geweest. Sossusvlei is een klein zoutmeer, soms compleet uitgedroogd, soms met een laagje water. Je kunt hier wandelend of per jeep naar het gebied worden gebracht. ’s Middags terug naar de lodge waar je kunt relaxen en zwemmen middenin de Namibwoestijn

Dag 5 en 6
Na al dit natuurgeweld gaat het richting stadse leven. Eerste stop is in Solitaire o.a. bekend door het boek van Ton van der Lee. En de appeltaart… Daarna naar Walvisbaai om de flamingo's te bewonderen als die er zijn en 35 km verder kom je aan in Swakopmund. Deze stad heeft een klein centrum gelegen aan de Atlantische Oceaan en is ingesloten door de woestijn. Alleen deze ligging maakt het stadje al bijzonder. Dan ook nog Duitse invloeden middenin Afrika . Met recht een aparte en zeker ook gezellige plek waar je een volle dag erop uit kunt trekken. Zoals quadbiken in de zandduinen of op zoek naar dolfijnen en zeehonden op de oceaan. Maar je kunt ook naar het strand, naar een slangenmuseum of een bezoek brengen aan een township. Weer 2 nachten op één plek, dat geeft Rust, niet elke dag die koffer in- en uitpakken en zo Zie je wat! Verblijf in een eenvoudige lodge met alles op loopafstand. 

Dag 7
De gravelroads liggen sinds Walvisbaai alweer achter ons. Via Karibib en Omaruru naar Otjiwarongo. Hier de mogelijkheid te lunchen bij een krokodillenfarm, waar je meteen een kleine rondleiding kunt doen. Of 45 km buiten de stad naar een Cheetah centrum waar men onderzoek doet naar en voorlichting geeft over deze bijzondere dieren. In deze omgeving leven mensen van de Himba stam. Hier geen georganiseerd treffen als een soort attractiepark, maar zeker de moeite waard je voor vertrek wat in te lezen in deze cultuur. Men is makkelijk herkenbaar aan de oker kleurige huid, sierraden en haardracht. Ervaar hoe het is een totaal ander bestaan te hebben dan wij gewend zijn. We kunnen ook kiezen zo snel mogelijk naar de accommodatie te gaan op het Waterberg Plateau, 68 km buiten de stad. Meerderheid groep beslist. Een nationaal park sinds 1972. Op het vlakke laagland worden bedreigde dieren uitgezet, beschermt tegen stropers. Hier veel eland, Kaapse buffels, luipaarden en hyena’s , om wat te noemen. Ook 200 vogelsoorten, met o.a. zwarte adelaars en Kaapse gieren, naast francolins, hornbills enz. Je kunt hier een safari met ranger boeken. Overnachting in kamers op een mooi resort met restaurant en zwembad.

Dag 8, 9 en 10
Naar wellicht dé topattractie van Namibië en zeker één van Afrika's beroemdste wildparken; het Etosha Nationaal Park! Een zeer uitgestrekte zoutvlakte- de pan- beheerst aan de noordzijde van het park het landschap. Hier groeit Niets. In het zuidelijk deel loopt al het wild.

Etosha is bekend om de drinkplaatsen waar olifanten, neushoorns, leeuwen, giraffen, zebra’s, wratten-zwijnen, antilopen, struisvogels en veel meer wild samenkomen. Zie de foto’s op deze website. Je gaat hier deze dagen met het eigen voertuig op zgn gamedrives. Safari

De eerste accommodatie is een  heel mooie lodge met zwembad en jacuzzi op 25 km ten zuiden van het park. Na aankomst met welkomstdrankje en lunch ga je 's middags al het park in. Meteen je eerste game drive. Als je wilt, kan je ter plaatse- indien beschikbaar-  een gamedrive met een ranger boeken in een groot open voertuig. In de Okavango Delta heb je 2 dagen de beschikking over een gids, dus het hoeft niet. Wil je alles meemaken dan zeker doen. 

 

De eerste avond een perfect diner bij de lodge. De volgende ochtend een tweede game-drive. Nu blijf je de hele dag in het park. Naast prima voorzieningen als een groot zwembad, winkeltje en restaurant heeft ieder camp ook zijn eigen drinkplaats voor het wild. Mooie stek om te genieten van alles wat langs komt. 's Middags weer op pad. De derde dag vervolg je je weg door het park richting het oosten. Nog 2 game-drives. Aan het eind van de middag verlaat je voldaan het park en dan nog een uurtje rijden naar Tsumeb, waar je verblijft in een prima hotel met zwembad. 

 

Dag 11

Een redelijk korte rit naar Rundu. Vandaag passeer je onderweg de Cattle gate. Dit is een hekwerk dwars door Namibië dat het vee ten zuiden moet scheiden van de runderen ten noorden, mogelijk besmet met mond- en klauwzeer. Wat het meest opvalt is het totaal verschillende leven direct aan weerszijden van het hek. Ten zuiden is Namibië droog, kaal, woestijn, enorm uitgestrekt en nauwelijks bevolkt. Eén voet over het hek en je komt in het echte Afrika! Het is groen, bevolkt met mensen en hun dieren. Je passeert dorpjes. Het leeft weer! Dit in tegenstelling tot een route die na Etosha verder gaat via Windhoek naar Botswana, dus weer terug de woestijn in. Je verblijft in een prima lodge aan de rivier gelegen met aan de overkant Angola

Je kunt hier een boottocht maken en zien hoe de mensen leven aan en in de rivier- tussen de nijlpaarden..  
 

Dag 12, 13 en 14

Een lange rijdag naar Maun, dus vroeg op pad. De weg en het landschap van het eerste deel is identiek aan dat van de Caprivistrip. Eén lange rechte weg van 200 km met aan weerzijden groen, af en toe een hutje en soms een olifant in de berm! Vandaag maak je kennis met Botswana. Behalve overstekende ezels en koeien of olifanten en hier en daar een klein arm dorpje is er helemaal niets, dus ingekochte lunch aan de kant van de weg. Doel is de beroemde Okavango Delta, waar je 2 dagen doorbrengt. Na overnachting in Maun in een sfeervol hotel met riante kamers, zwembad, buiten- restaurant en tuin ga je de volgende ochtend met 4 tot 6 persoons vliegtuigjes! naar je bestemming. Na een vlucht van 20 minuten met schitterend uitzicht op het natuurgebied kom je bij onze lodge. Middenin het Moremi wildreservaat- het beste deel van deze enorme Delta. 
 

De Okavango Delta is een moerasgebied zo groot als Zwitserland, grenzend aan de Kalahari woestijn in het zuiden en gevoed door rivieren uit Angola. Je begrijpt, hier rijdt je niet even naar toe. Vanaf de rand kan je het ook niet zien- ervaren. Je begeeft je in een gebied van eilanden, beekjes, kreekjes en riet. Hier ga je te voet per met gidsen de komende dagen het gebied verkennen en afhankelijk van het waterpeil en hoe dicht de nijlpaarden in de buurt zijn gaat het per mokoro-  een uitgeholde boomstam.

Jij zit relaxed in je bootje terwijl je gids behendig langs alle hindernissen peddelt. Uitkijken voor krokodillen en de gevaarlijke nijlpaarden.  Grote kans op een ontmoeting face to face met olifanten, zebra's, buffels enz. Dit is het Afrika zoals Livingstone dat nog aantrof! Dag 14 wederom op pad met je gids. Na de vroege langdurige ochtendsafari en ontbijt per vliegtuig omstreeks 12 uur (op basis aangeven airline) terug naar Maun. 

 

Voor de retourvlucht, de excursies met gidsen, je accommodatie in het kamp en maaltijden betaal je normaal 700 euro per persoon. Dit is bij GO EXPLORE inclusief! 

 

Dag 15
Naar Nata, in een gebied dat grenst aan het Makgadikgadi Pans Nationaal Park. Hier was eens een enorm groot meer van 30 meter diep. Na een klimaatsverandering 10.000 jaar geleden droogde het meer op en is nu een zoutvlakte. De lunch gebruik je in een lodge temidden van de speciale Baobab bomen en tijd om even te zwemmen. In Nata overnachting in een mooie lodge met grote kamers, bar, zwembad en restaurant. 

 

Dag 16

Op naar de oevers van de Chobe rivier bij Kasane. 's Middags maak je een Safari- bootcruise in het beroemde Chobe Park dat bekend staat om zijn vele olifanten. Dit is de mooiste en beste safari in heel Afrika! Optioneel, maar zeker doen! In ruim 2 uur tijd zie je behalve olifanten zoveel ander wild. Garantie wat betreft buffels (één van de Big 5), nijlpaarden, krokodillen, veel vogels enz. enz. 

Deze sunset cruise is een unieke beleving in de wereld van safari's en kan nu eenmaal niet in het Krugerpark, Etosha , Serengeti of Ngorogoro- Tanzania. Je ziet hier het wild vanaf het water, met soms zwemmende olifanten terwijl jij geniet van je drankje. Na al Etosha Park, de 2 dagen in de Okavango Delta en deze safari- topper per boot, heb je op wildgebied niets meer te wensen. Hoe onmetelijk groot is dit wildgebied- van Etosha tot hier waar de dieren vrij kunnen bewegen. Dit is een uniek wildparadijs op aarde! 

 

Dag 17 en 18

Je vakantie is nog niet voorbij. Na twee uurtjes rijden en een laatste grensovergang kom je aan bij de wereldberoemde Victoria Watervallen

Hier verblijf je twee dagen in een heerlijk luxe hotel met zwembad en alle andere services die erbij horen om bij te komen van al die Fantastische indrukken. En heb je ruimschoots de gelegenheid de watervallen van alle kanten te bewonderen. Je kunt ook aan wat activiteiten deelnemen. Wat denk je van een vlucht boven de watervallen, bungyjumpen, of white water raften op de machtige Zambezi rivier? Deze heeft de wildste rapids ter wereld die commercieel bevaren mogen worden. Maar niets moet, je kunt ook lekker relaxen na deze imponerende reis bij het zwembad- de watervallen zélf zijn al indrukwekkend genoeg. Ontdekkingsreiziger David Livingstone heeft deze watervallen op de kaart gezet en jij treedt hier in zijn voetsporen. Eigenlijk de hele reis al. 

 

Dag 19 en 20

Helaas, na al deze topdagen moet je weer naar huis. In de loop van dag 19 vertrek je vanaf het vliegveld in Victoria Falls of Livingstone via Johannesburg naar Amsterdam, waar je de volgende dag aankomt. Wat een Fantastische Wereldreis! 

Dank je GO Explore! 


Door onvoorziene omstandigheden kunnen er wijzigingen in het reisprogramma moeten worden aangebracht. Prijswijzigingen en drukfouten voorbehouden.


PRAKTISCHE INFORMATIE

MEE TE NEMEN
Buiten de normale zaken een verrekijker, zaklantaarn, 1 paar goede schoenen aan de voeten, zwemspullen, muskietenspray (DEET 30) en zonbescherming. Behalve een korte broek en T-shirt is ook een regenjas (november) en trui met jas ( april- september) aan te raden. Voor elektrische apparaten heb je een speciale stekker nodig die ter plaatse verkrijgbaar is.

GEZONDHEID 
Neem altijd contact op met de plaatselijke GGD. Van het eten wordt je Niet ziek. Hygiene is overal Goed. 

GELDZAKEN
Er kan gepind worden. Overige uitvoerige informatie na boeking.

MAALTIJDEN en ZAKGELD
Maaltijden zijn niet altijd inbegrepen zodat je vrij bent in je keuze wat te eten.  Het eten is van prima kwaliteit, evenals de inmiddels al beroemde wijnen. Reken op € 350 per persoon per week voor de niet inbegrepen maaltijden, entrees, excursies, drankjes 's avonds, kortom je complete zakgeld. Dat weet je precies waar je aan toe bent. 

REISLEIDING
De reisleiding is bekend met het land en kent de route en bezienswaardigheden. Maar is geen gids. Hij en/of zij zorgt voor het vervoer en onderdak en is de aangewezen persoon voor het oplossen van eventuele problemen. Aangeraden wordt tijdens de reis zoveel mogelijk met de lokale bevolking te praten. Zo leer je op een leuke en directe manier meer van het land kennen.

UITGEKIEND PROGRAMMA
De reis kan voor sommigen vermoeiend zijn gezien de vele mogelijkheden die het programma biedt. Geen enkel onderdeel is verplicht, maar wordt aangeboden omdat het een meerwaarde heeft. Driemaal worden er 2 nachten doorgebracht op één lokatie. Dat geeft rust en zo Zie je ook wat en heb je een volle dag om dingen te ondernemen- alleen of met de groep- of juist te laten. 

VERRE REIZEN
Een aktieve houding wordt op prijs gesteld. Wie verre reizen maakt, komt soms met ongewone gebeurtenissen in aanraking. Leuke of minder prettige, als bijvoorbeeld de bus een lekke band krijgt. Uiteraard kan je altijd rekenen op de reisleiding, die slagvaardig weet in te grijpen als dit nodig mocht zijn. Van jou vragen we een flexibele instelling, enig aanpassingsvermogen en een gezonde dosis humor. Het is niet altijd hetzelfde als bij je thuis wat je tegenkomt, daarvoor boek je juist deze reis!  Je krijgt uit een reis wat je er zelf instopt.  

 
Boek nu

Topreis € 2345

Fly-drive Zuid-Afrika met Swaziland. Combineer Safari en Oceaan met Tuinroute. Mooie mix Natuur en Cultuur met Vijf x 2 of 3 nachten op 1 plek- zo Zie je wat. Activiteiten voor iedere leeftijd. Prijs inclusief binnenlandse vlucht- minder km. Ook als Groepsreis te boeken.
Boek nu

Namibië TOP reis

Namibië vanaf Windhoek, Botswana en de Victoria Waterval in één reis! Inclusief Okavango Delta excursie incl. vluchten en gids t.w.v. € 700 pp! Verder de Zandduinen, Waterberg Plateau, Etosha Park en Chobe Park. Max 16 mensen in een groep. Bekroond met cijfer 9 door onze klanten! Al va € 3595! Zie film rechter- zijde. Als 20 daagse fly-drive € 3325
Boek nu