Topreis € 2345

Fly-drive Zuid-Afrika met Swaziland. Combineer Safari en Oceaan met Tuinroute. Mooie mix Natuur en Cultuur met Vijf x 2 of 3 nachten op 1 plek- zo Zie je wat. Activiteiten voor iedere leeftijd. Prijs inclusief binnenlandse vlucht- minder km. Ook als Groepsreis te boeken.
Boek nu

Namibië TOP reis

Namibië vanaf Windhoek, Botswana en de Victoria Waterval in één reis! Inclusief Okavango Delta excursie incl. vluchten en gids t.w.v. € 700 pp! Verder de Zandduinen, Waterberg Plateau, Etosha Park en Chobe Park. Max 16 mensen in een groep. Bekroond met cijfer 9 door onze klanten! Al va € 3595! Zie film rechter- zijde. Als 20 daagse fly-drive € 3325
Boek nuZuid-Afrika › 14 daagse Groepsreis › Dag tot dag

Prijs: € 2170
Max. groepsgrootte: 16 personen

Dag 1
Vertrek naar Johannesburg.* Indien dagvlucht per KLM een extra hotelovernachting (inclusief).

Dag 2 en 3
Een korte rit naar het Unieke Marakele Wildpark in het hart van de Waterberg Mountains waar we 2 nachten zullen doorbrengen. Uniek omdat het geen concessies doet aan oorspronkelijkheid. Geen asfaltwegen, geen winkeltjes. Braaien onder de sterrenhemel op je privé terras aan het water met zicht op het wild! Eerst shoppen om de eigen keukenvoorraad aan te vullen. Het park bestaat uit 2 gedeelten en wij overnachten in het deel alleen toegankelijk voor de "bewoners". Overdag op safari met eigen vervoer door het dag-deel. Olifanten, luipaarden, kudu's- meteen je eerste kennismaking met het Echte Afrika! Indien gewenst en beschikbaar kan je je ter plaatse opgeven voor een ochtend- of middag-wandelsafari met een ranger. Dag 2 tijd om bij te komen van de vlucht en wat te relaxen na al dat harde werken in Nederland en dag 3  de hele dag om te genieten van je omgeving. 

Dag 4
's Morgens verlaten we het park, ontbijten bij de Wimpy's in Thabazimbi. Alleen die naam al.. Door naar Johannesburg waar je kunt fietsen onder leiding van lokale gidsen in Soweto- South West Township. Eventuele misvattingen worden meteen ontkracht. Zo is het hier veilig, overdag. De mensen zijn super vriendelijk en ontvangen je met open armen. De lunch is Afrikaans en bereid door onze "vriendin" Busi.  In de directe omgeving is het Hector Pieterson museum. In een uur tijd krijg je een heel goed beeld hoe het hier voor de afschaffing van de Apartheid aan toe ging. Dus binnen no-time heb je 2 unieke elementen te pakken; het fantastische wildleven en de mix van cultuur en geschiedenis van de mensen die deel uitmaken van dit mooie land. Overnachting in een goede lodge op zo'n 20 km van het centrum. 

Dag 5
Richting Panoramaroute met on­derweg een stop bij een bijzonder tankstation met sommige dieren van de  Big 5.. Voor lunch is het advies een lokale "trout" in Dullstroom. In de middag naar Pilgrim´s Rest, een oud goudzoekersstadje waar tussen 1873 en 1972  het  kostbare goed gewonnen werd. Inmiddels is het landschap een stuk mooier geworden. Overnachting in Graskop in een prima lodge met zwembad.

Dag 6 en 7
Vandaag staat de Panoramaroute op het programma, gelegen op de grens van de Transvaalse Drakensbergen en het laagveld met daarin het Krugerpark. Eerst de Blyde Poort Canyon, met een schitterend uitzicht over die canyon en de Drie Rondavels. Wat naar het zuiden Bourke´s Luck Potholes, waar de Treur rivier opvallend gevormde ronde holten heeft uitge­slepen. Door naar God´s Window waar je een mooi uitzicht hebt op het laagland. Na al dit natuurge­weld pannekoeken eten in Graskop. Een plaatsje gelegen op het met gras bedekte uiteinde van een plateau.

Halverwege de middag kom je aan in het Krugerpark, waar je meteen je eerste safari maakt op zoek naar het fenominale wildleven. De andere dag wederom op safari in dit be­roemde wildpark. Na­tuurlijk op zoek naar de Big 5 ; olifanten, neushoorn­s, buffels luipaarden en leeuwen. Succes verzekerd wat betreft impala´s, zebra´s, giraffen, apen, kudu´s en de leuke wrattenzwijntjes.  De vo­gelliefhebber komt ook aan zijn trekken; er leven  500 gevederde soorten. ’s Avonds napraten tijdens het diner of rondom een kampvuur. Je overnacht middenin het park in rondavels- een­voudige Afrikaanse huisjes of in safaritenten met opgemaakte bedden. Schoon sanitair buiten. Indien gewenst en beschikbaar kan je ter plaatse een tocht met een ranger in een groot open voertuig boeken. De safari's worden met eigen voertuig gemaakt. In Swaziland is safari met een ranger al een inbegrepen onderdeel van het programma. Zie hieronder. 

Dag 8 en 9
Het kleine koninkrijk Swaziland is het volgende reisdoel. Het is een prachtig land waar ongeveer één miljoen Swazi´s leven. Na een stempel in het paspoort te hebben gekregen via een mooie route naar de hoofdstad Mbabane. Net buiten de stad gelegenheid tot het bezoeken van een typisch Afrikaanse markt. In de middag kom je aan in het Mlilwane Na­tuurpark. Overnachting in traditionele “bee-hives”: hutjes van riet in de vorm van een bijenkorf. Weet je tenminste dat je in Afrika bent! Goed sanitair in de hut dus primitief is het niet. Je kunt hier mooie wandelingen maken waarbij je het wild niet kunt missen. Paardrijden, mountainbiken en een excursie per jeep behoren tot de mogelijkheden. ’s Avonds voert het lokale personeel meestal Swazi-dansen op, die lijken op de krachtige bewegingen van de machtige Zulu stam, waaruit Swaziland dan ook ontstaan is. Maar dit is nog niet alles in Swaziland…

*** Speciaal ***
GO Explore neemt je mee naar het Mkhaya Natuurpark. Om 16 uur stap je bij een ranger in een jeep en met hem ga je het natuurpark in. Dat is meteen je eerste safari in dit park, met neushoorns, olifanten, buffels enz.  Om 18 uur kom je in het donker aan. Elektriciteit is er niet en overal branden fakkels in de jungle… Zie je het voor je?

Je wordt naar je ruim bemeten cottage gebracht en daarna volgt een heerlijk diner onder de sterrenhemel. De volgende ochtend wordt je om 05.30 uur gewekt met thee of koffie en een muffin en ga je met de ranger een ochtendsafari maken. De zon komt langzaam op. Terug in het kamp zie je waar je eigenlijk de nacht hebt doorgebracht. Na een ontbijt boven het open vuur klaargemaakt, stap je weer  in de jeep en na een laatste rit wordt je afgezet buiten het park. Deze ervaring is een hoogtepunt van de reis! Inbegrepen in de prijs incl ontbijt en diner. *

Dag 10 en 11
Om 10 uur gaat het verder. Je doorkruist Swaziland en komt weer in Zuid- Afrika, Kwazulu Natal om precies te zijn. De komende 3 nachten verblijf je in het gezellige St. Lucia in een goed hotel met ruime kamers en zwembad groen gelegen aan de lagune. Het  St. Lucia Park ligt aan de Indische Oceaan en omvat een grote, ondiepe lagune met daarin veel krokodillen en nijlpaarden. De volgende dag kan je ze tijdens de facultatieve boottocht zeker zien, net als de indrukwekkende visarend. Verd­er heb je deze dag om wat bij te komen van de vele indrukken van de eerste 1,5 week. Naar het strand?  Of goed boek bij het zwembad- je kijkt maar. 

Dag 12
Weer een topdag: naar het Umfolozi wildpark. Vanuit St. Lucia een uurtje rijden. Niet zo bekend als het Krugerpark maar eigenlijk nog mooier. Het landschap is heuvelachtig, groen en het krioelt van het wild. Hier werkt men aan een programma om de witte neushoorns van de ondergang te red­den. Grote kans dat je ze ziet, er leven er zo´n 1600. ’s Avonds terug in St. Lucia.

Dag 13 en 14

Het is 250 km naar Durban- een laatste rit door het groene landschap van "Zululand". Helaas- je moet weer naar huis. Meestal met een vlucht via Johannesburg (inbegrepen). In de loop van dag 13 naar de luchthaven en dag 14 kom je aan in Nederland. Wat een Fantastische reis! 


* Wildparken te Swaziland:
De juli groep verblijft eerst in het HLANE wildpark i.p.v. Mkhaya en daarna in het Mlilwane park- in en- suite huts. Twee safari's met ranger zijn hier inbegrepen, naast je ontbijt en diner. De september groep verblijft eerst in Mkhaya en daarna in Hlane i.p.v. Mlilwane- in beehives. In Hlane niet nogmaals de safari's en maaltijden inbegrepen uiteraard. Dat beleeft u in Mkhaya. De oktober groep volgt het normale programma. 

 

Door onvoorziene omstandigheden kunnen er wijzigingen in het reisprogramma moeten worden aangebracht. Prijswijzigingen en drukfouten voorbehouden.


PRAKTISCHE INFORMATIE

MEE TE NEMEN
Buiten de normale zaken een verrekijker, zaklantaarn, 1 paar goede schoenen aan de voeten, zwemspullen, muskietenspray (DEET 30) en zonbescherming. Behalve een korte broek en T-shirt is ook een regenjas en trui met jas (april- oktober) aan te raden. Voor elektrische apparaten heb je een speciale stekker nodig die ter plaatse verkrijgbaar is.

GEZONDHEID 
Neem altijd contact op met de plaatselijke GGD. Malariagebied is officieel Krugerpark, Swaziland en St. Lucia. Je kunt gokken door geen pillen te nemen. Wel altijd doen is sprayen met deet in dit gebied en 's avonds en 's morgens vroeg lange mouwen en lange broek aan. Van het eten wordt je Niet ziek. Hygiene is overal Goed. 

GELDZAKEN
Er kan gepind worden. Overige uitvoerige informatie na boeking.

MAALTIJDEN en ZAKGELD
Maaltijden zijn niet altijd inbegrepen zodat je vrij bent in je keuze wat te eten.  Het eten is van prima kwaliteit, evenals de inmiddels al beroemde wijnen. Reken op € 350 per persoon per week voor de niet inbegrepen maaltijden, entrees, excursies, drankjes 's avonds, kortom je complete zakgeld. Dat weet je precies waar je aan toe bent. 

REISLEIDING
De reisleiding is bekend met het land en kent de route en bezienswaardigheden. Maar is geen gids. Hij en/of zij zorgt voor het vervoer en onderdak en is de aangewezen persoon voor het oplossen van eventuele problemen. Aangeraden wordt tijdens de reis zoveel mogelijk met de lokale bevolking te praten. Zo leer je op een leuke en directe manier meer van het land kennen.

UITGEKIEND PROGRAMMA
De reis kan voor sommigen vermoeiend zijn gezien de vele mogelijkheden die het programma biedt. Geen enkel onderdeel is verplicht, maar wordt aangeboden omdat het een meerwaarde heeft. Driemaal worden er 2 of 3 nachten doorgebracht op één lokatie. Dat geeft rust en zo Zie je ook wat en heb je een volle dag om dingen te ondernemen- alleen of met de groep- of juist te laten. 

VERRE REIZEN
Een aktieve houding wordt op prijs gesteld. Wie verre reizen maakt, komt soms met ongewone gebeurtenissen in aanraking. Leuke of minder prettige, als bijvoorbeeld de bus een lekke band krijgt. Uiteraard kan je altijd rekenen op de reisleiding, die slagvaardig weet in te grijpen als dit nodig mocht zijn. Van jou vragen we een flexibele instelling, enig aanpassingsvermogen en een gezonde dosis humor. Het is niet altijd hetzelfde als bij je thuis wat je tegenkomt, daarvoor boek je juist deze reis!  Je krijgt uit een reis wat je er zelf instopt.

Boek nu

Topreis € 2345

Fly-drive Zuid-Afrika met Swaziland. Combineer Safari en Oceaan met Tuinroute. Mooie mix Natuur en Cultuur met Vijf x 2 of 3 nachten op 1 plek- zo Zie je wat. Activiteiten voor iedere leeftijd. Prijs inclusief binnenlandse vlucht- minder km. Ook als Groepsreis te boeken.
Boek nu

Namibië TOP reis

Namibië vanaf Windhoek, Botswana en de Victoria Waterval in één reis! Inclusief Okavango Delta excursie incl. vluchten en gids t.w.v. € 700 pp! Verder de Zandduinen, Waterberg Plateau, Etosha Park en Chobe Park. Max 16 mensen in een groep. Bekroond met cijfer 9 door onze klanten! Al va € 3595! Zie film rechter- zijde. Als 20 daagse fly-drive € 3325
Boek nu