Topreis € 2345

Fly-drive Zuid-Afrika met Swaziland. Combineer Safari en Oceaan met Tuinroute. Mooie mix Natuur en Cultuur met Vijf x 2 of 3 nachten op 1 plek- zo Zie je wat. Activiteiten voor iedere leeftijd. Prijs inclusief binnenlandse vlucht- minder km. Ook als Groepsreis te boeken.
Boek nu

Namibië TOP reis

Namibië vanaf Windhoek, Botswana en de Victoria Waterval in één reis! Inclusief Okavango Delta excursie incl. vluchten en gids t.w.v. € 700 pp! Verder de Zandduinen, Waterberg Plateau, Etosha Park en Chobe Park. Max 16 mensen in een groep. Bekroond met cijfer 9 door onze klanten! Al va € 3595! Zie film rechter- zijde. Als 20 daagse fly-drive € 3325
Boek nuZuid-Afrika › 22 dagen Highlights- auto › Dag tot dag

Prijs: € 2299

Dag 1
Vertrek naar Johannesburg.*Indien dagvlucht per KLM een extra hotelovernachting in een eenvoudige lodge nabij de luchthaven (inclusief).

Dag 2
Om de achtergrond van dit mooie land beter te leren kennen, breng je een bezoek aan het Apartheidsmuseum of Hector Pieterson museum in Johannesburg. Daarna gelegenheid tot het maken van een townshiptour per fiets (!) onder leiding van een lokale gids door het beroemde Soweto. Waar naast krottenwijken ook miljonairs wonen. Ook Nelson Mandela woonde hier. Overnachting in een goede lodge nabij de luchthaven. 

GO Explore verzorgt de reis, zélf bepaal je hoe je de dag doorbrengt. Onderstaand programma is dus een voorbeeld hoe je het zou kunnen doen. 

Dag 3 
Richting Panoramaroute met on­derweg een stop bij een bijzonder tankstation met sommige dieren van de  Big 5.. Voor lunch is het advies een lokale "trout" in Dullstroom. In de middag naar Pilgrim´s Rest, een oud goudzoekersstadje waar tussen 1873 en 1972  het kostbare goed gewonnen werd. Inmiddels is het landschap een stuk mooier geworden. Overnachting in Graskop in een prima lodge met zwembad.

Dag 4 en 5
Vandaag staat de Panoramaroute op het programma, gelegen op de grens van de Transvaalse Drakensbergen en het laagveld met daarin het Krugerpark. Eerst de Blyde Poort Canyon, met een schitterend uitzicht over die canyon en de Drie Rondavels. Wat naar het zuiden Bourke´s Luck Potholes, waar de Treur rivier opvallend gevormde ronde holten heeft uitge­slepen. Door naar God´s Window waar je een mooi uitzicht hebt op het laagland. Na al dit natuurge­weld pannekoeken eten in Graskop. Een plaatsje gelegen op het met gras bedekte uiteinde van een plateau.

Halverwege de middag kom je aan in het Krugerpark, waar je meteen je eerste safari maakt op zoek naar het fenominale wildleven. De andere dag wederom met eigen vervoer op safari in dit be­roemde wildpark. Na­tuurlijk op zoek naar de Big 5 ; olifanten, neushoorn­s, buffels luipaarden en leeuwen. Succes verzekerd wat betreft impala´s, zebra´s, giraffen, apen, kudu´s en de leuke wrattenzwijntjes.  De vo­gelliefhebber komt ook aan zijn trekken; er leven  500 gevederde soorten. ’s Avonds napraten tijdens het diner of rondom een kampvuur. Je overnacht middenin het park in rondavels- een­voudige Afrikaanse huisjes of in safaritenten met opgemaakte bedden. Schoon sanitair buiten. Je kunt hier opwaarderen naar een bungalow en suite. Indien gewenst en beschikbaar kan je ter plaatse een tocht met een ranger in een groot open voertuig boeken. In Swaziland is safari met een ranger al een inbegrepen onderdeel van het programma. Zie hieronder. 

Dag 6 en 7
Het kleine koninkrijk Swaziland is het volgende reisdoel. Het is een prachtig land waar ongeveer één miljoen Swazi´s leven. Na een stempel in het paspoort te hebben gekregen via een mooie route naar de hoofdstad Mbabane. Net buiten de stad gelegenheid tot het bezoeken van een typisch Afrikaanse markt. In de middag kom je aan in het Mlilwane Na­tuurpark. Overnachting in traditionele “bee-hives”: hutjes van riet in de vorm van een bijenkorf. Weet je tenminste dat je in Afrika bent! Goed sanitair in de hut dus primitief is het zeker niet. Je kunt hier mooie wandelingen maken waarbij je het wild niet kunt missen. Paardrijden, mountainbiken en een excursie per jeep met een ranger behoren tot de mogelijkheden. ’s Avonds voert het lokale personeel meestal Swazi-dansen op, die lijken op de krachtige bewegingen van de machtige Zulu stam, waaruit Swaziland dan ook ontstaan is. Maar dit is nog niet alles in Swaziland…

*** Speciaal ***
GO Explore neemt je mee naar het Mkhaya Natuurpark. Om 16 uur stap je bij een ranger in een jeep en met hem ga je het natuurpark in. Dat is meteen je eerste safari in dit park, met neushoorns, olifanten, buffels enz.  Om 18 uur kom je in het donker aan. Elektriciteit is er niet en overal branden fakkels in de jungle… Zie je het voor je?

Je wordt naar je ruim bemeten cottage gebracht en daarna volgt een heerlijk diner onder de sterrenhemel. De volgende ochtend wordt je om 05.30 uur gewekt met thee of koffie en een muffin en ga je met de ranger een ochtendsafari maken. De zon komt langzaam op. Terug in het kamp zie je waar je eigenlijk de nacht hebt doorgebracht. Na een ontbijt boven het open vuur klaargemaakt, stap je weer  in de jeep en na een laatste rit wordt je afgezet buiten het park. Deze ervaring is een hoogtepunt van de reis! Inbegrepen in de prijs incl ontbijt en diner.

Dag 8- 9
Om 10 uur gaat het verder. Je doorkruist Swaziland en komt weer in Zuid- Afrika, Kwazulu Natal om precies te zijn. De komende 3 nachten verblijf je in het gezellige St. Lucia in een goed hotel met ruime kamers en zwembad groen gelegen aan de lagune. Het  St. Lucia Park ligt aan de Indische Oceaan en omvat een grote, ondiepe lagune met daarin veel krokodillen en nijlpaarden. De volgende dag kan je ze tijdens de facultatieve boottocht zeker zien, net als de indrukwekkende visarend. Verd­er heb je deze dag om wat bij te komen van de vele indrukken van de eerste 1,5 week. Naar het strand?  Of goed boek bij het zwembad- je kijkt maar. 

Dag 10
Weer een topdag: naar het Umfolozi wildpark. Vanuit St. Lucia een uurtje rijden. Niet zo bekend als het Krugerpark maar eigenlijk nog mooier. Het landschap is heuvelachtig, groen en het krioelt van het wild. Hier werkt men aan een programma om de witte neushoorns van de ondergang te red­den. Grote kans dat je ze ziet, er leven er zo´n 1600. ’s Avonds terug in St. Lucia.

Dag 11 en 12 
Je rijdt door het gebied van de Zulu´s. In dit gebied heb­ben zich heel wat veldslagen afgespeeld. De Boeren tegen de Engelsen met Winston Churchill, de Engelsen tegen de Zulu’s­ en die weer tegen de Boeren. De bestemming is de Natalse Drakensbergen. Verblijf op een mooi resort met maar liefst 3 zwembaden en mogelijkheid tot paardrijden en wandelen. 
De andere dag "het echte werk": het Royal Natal Park in en een keuze uit 2 wandelingen. Aan de voet van de bergketen ben je in Zuid-Afrika en op de top in Le­sotho. Je kunt hier dus letterlijk van het ene in het andere land vallen! De hoogste uitlopers reiken tot zo´n 3274 meter. Voor je bevindt zich het “Amphi theater”, een  8 km lange rotswand geflankeerd door twee hoge pieken. De liefhebbers kunnen de Tugela kloof volgen, een tocht van vijf uur met halverwege de mogelijkheid tot baden in een poel. Maar 2 uur wandelen is zeker net zo mooi. Of paardrijden of zwemmen op het resort. Of naar een Cultureel village, een roofvogelcentrum of San rotstekeningen. Genoeg te doen of laten. 

Dag 13 en 14
Na een ritje over de schitterende Olivier’s Pas bereik je het kleine maar fraaie Golden Gate Park, dat doet denk­en aan de Schotse Hooglanden. Je kunt het park te voet verkennen middels een avontuurlijke wandeling of met de auto op pad. Verder naar het letterlijke hoogtepunt van de reis; het bergkoninkrijk Lesotho. En terecht; met 1500 meter heeft dit land het hoogst gelegen laagste punt in de wereld! Je verblijft in Malealea, een landelijk gelegen lodge- eigenlijk meer een dorpje- dat ge­rund wordt door een uiterst sympathieke familie. Van hieruit kan je de schitterende omgeving ver­kennen en kennis maken met de vriendelijke lokale bevolking. Dit is een totaal ander Afrika. Wandelen kan, maar veel leuker is het om er met een Basotho paard op uit te trekken. Ervaring niet vereist. Gid­sen/ begeleiders bieden zich spontaan aan en de  tocht kan beginnen, door dorpjes naar een waterval of naar rotstekeningen. Vrouwen uit de omgeving bereiden de maaltijden. Anderen zingen en dansen. Geniet hiervan- voordat de massa deze bestemming weet te vinden. Overnachting in eenvoudige Basotho hutjes, omdat luxe hier niet voorhanden is.

Dag 15   
Een rijdag. Stempelen aan de grens en richting Middelburg. Dwars door de Karoo, een uitgestrekt woestijnachtig gebied. Bestemming is Graaff Reinet, de parel in deze omgeving. Het is de op drie na oudste Europese stad van Zuid-Afrika en zonder meer één van de belangrijkste historische plaatsen van het land. Zij werd in 1795 gesticht door de Verenigde Oost-Indische Companie. In het midden van het stadje staat de Grootkerk. Andere bezienswaardigheden zijn het Reinet Huis, een mu­seum en goed voorbeeld van de Kaaps- Hollandse architectuur, en de Drostdy. Dat was het huis en kantoor van de landdrost. Overnachting in een mooi guesthouse. In de late middag of anders morgenochtend kan je naar de Valley of Desolation, met een schitterend uitzicht op de zeer uitgestrekte woestijn.

Dag 16
Tsitsikamma 
park. Je kunt hier over een vlonderpad lopen dat je over een hangbrug leidt, of klauteren en klimmen over rotsblokken pal aan het water. In het seizoen zie je walvissen voorbij zwemmen! Restaurant, winkeltje en cafetaria aanwezig. Een Super locatie.  


Dag 17 en 18
60 km naar Plettenberg Baai waar ontbijt volgt. Je kunt hier een boottocht maken met in het seizoen de walvissen (juli- oktober), dolfijnen, haaien (mei- augustus), orka's en albatrossen. Ook kan je erop uit met een SUP, een kajak, free diven of zwemmen met zeehonden! (september- april). Genoeg te doen en te beleven. Lunch in een standtentje en door naar Knysna. Hier heb je The Heads- met een schitterend uitzicht over de azuurblauwe lagune. Knysna is bekend vanwege de oesters en kunsthandel. Dan bij George de bergpas over en naar de wereldhoofdstad van de struisvogels.

Je verblijft 2 nachten in een luxe safari lodge buiten de stad Oudtshoorn. De bagage wordt met golfkarretjes naar je "tent" gebracht. Met aparte badkamer met ligbad, stortdouche buiten, zitje voor de deur en zicht op een water met nijlpaarden! Terras, bar, prima restaurant en klein zwembadje aanwezig.
Dag 18- Bezoek een struisvogelfarm waar je uitleg krijgt over deze bijzondere dieren die met hun kop 360 graden kunnen draaien en die van leeuwen niets te vrezen hebben. Je kunt ook naar grotten 30 km noordelijk. 
In het wildpark van de lodge kan je van heel dichtbij kennismaking met olifanten, een spa behandeling nemen en diverse safari's maken, waaronder een speciale leeuwen-, cheetah,- of meerkattensafari. 's Avonds perfect diner in een sfeervolle ambiance. Neem eens een glaasje Amarula of probeer een Don Pedro.

Dag 19- 21
Een rijdag naar Kaapstad. Binnendoor via Barrydale en Swellendam, een oude VOC stad en 3e nederzetting van het land na Kaapstad en Stellenbosch. 
Hier veel Cape Dutch architectuur en de fraaie NG Kerk. Lunchen aan het kleine riviertje. Eind van de middag kom je aan in de Moederstad. Jan van Riebeeck 1652. Veruit de mooiste stad van heel Afrika. Eén van de 4 mooiste steden ter wereld! De oceaan, de Tafelberg, het stadse leven, een schitterend achterland - alles is er. Geniet hiervan! Al ben je er al 3 x geweest- het maakt niet uit. Verblijf in een goed hotel aan het Waterfront. 

Ben je hier voor het eerst, boek dan een dag of paar dagen bij. Je kunt hier wel een week verblijven. Naar Stellenbosch in 3 kwartier. Een dagje over het schiereiland met Kaap de Goede Hoop en de pinguins. De botanische tuinen, Robbeneiland alwaar men wereldleider Nelson Mandela heeft vastgezet, de vele musea enz. Trendy stranden bij Clifton en Campsbay- het Monaco van Afrika. Vernoemd naar een Nederlandse zeiler in 1778. Niet pootjebaden aan de andere kant van het gebergte- in Muizenberg zijn jaarlijks aanvallen door witte haaien. Er is keuze uit een veelheid van prima restaurants. Wij sluiten de reis af met muziek!  

Helaas- je moet weer naar huis. In de loop van dag 20 naar de luchthaven en dag 21 kom je aan in Nederland. Wat een Fantastische Wereldreis! 

Dank je GO Explore! Alle accommodatie wordt direct na boeking aangevraagd en is voorradig op basis van beschikbaarheid. Prijswijzigingen voorbehouden.


PRAKTISCHE INFORMATIE

MEE TE NEMEN
Buiten de normale zaken een verrekijker, zaklantaarn, 1 paar goede schoenen aan de voeten, zwemspullen, muskietenspray (DEET 30) en zonbescherming. Behalve een korte broek en T-shirt is ook een regenjas en trui met jas ( april- oktober) aan te raden. Voor elektrische apparaten heb je een speciale stekker nodig die ter plaatse verkrijgbaar is.

GEZONDHEID 
Neem altijd contact op met de plaatselijke GGD. Malariagebied is officieel Krugerpark, Swaziland en St. Lucia. Je kunt gokken door geen pillen te nemen. Wel altijd doen is sprayen met deet in dit gebied en 's avonds en 's morgens vroeg lange mouwen en lange broek aan.  Van het eten wordt je Niet ziek. Hygiene is overal Goed. 

GELDZAKEN
Er kan gepind worden. Overige uitvoerige informatie na boeking.

MAALTIJDEN en ZAKGELD
Maaltijden zijn niet altijd inbegrepen zodat je vrij bent in je keuze wat te eten.  Het eten is van prima kwaliteit, evenals de inmiddels al beroemde wijnen. Reken op € 350 per persoon per week voor de niet inbegrepen maaltijden, entrees, excursies, drankjes 's avonds, kortom je complete zakgeld. Dat weet je precies waar je aan toe bent. 

UITGEKIEND PROGRAMMA
Bovenstaand programma is een voorbeeld hoe je de reis zou kunnen doen. Zelf bepaal je hoe je de reis invulling geeft. Geen enkel onderdeel is verplicht, maar wordt aangeboden omdat het een meerwaarde heeft. ZESmaal worden er 2 of 3 nachten doorgebracht op één lokatie. Dat geeft rust en zo Zie je ook wat en heb je een volle dag om dingen te ondernemen- of juist te laten. 

Boek nu

Topreis € 2345

Fly-drive Zuid-Afrika met Swaziland. Combineer Safari en Oceaan met Tuinroute. Mooie mix Natuur en Cultuur met Vijf x 2 of 3 nachten op 1 plek- zo Zie je wat. Activiteiten voor iedere leeftijd. Prijs inclusief binnenlandse vlucht- minder km. Ook als Groepsreis te boeken.
Boek nu

Namibië TOP reis

Namibië vanaf Windhoek, Botswana en de Victoria Waterval in één reis! Inclusief Okavango Delta excursie incl. vluchten en gids t.w.v. € 700 pp! Verder de Zandduinen, Waterberg Plateau, Etosha Park en Chobe Park. Max 16 mensen in een groep. Bekroond met cijfer 9 door onze klanten! Al va € 3595! Zie film rechter- zijde. Als 20 daagse fly-drive € 3325
Boek nu