Topreis € 2295 pp

Nieuw in 2018. Hoogte- punten Zuid-Afrika met Swaziland. Combineert Safari met Indische Oceaan, Drakensbergen en Tuinroute. Inclusief binnenlandse vlucht. 4 Topwildparken. 3 Safari's en 2 nachten in luxe gamelodge in Oudshoorn. Slechts € 2295!
Boek nu

Namibië TOP reis

Alle hoogtepunten van Namibië, Botswana en de Victoria Waterval in één reis! Inclusief Okavango Delta excursie met verblijf, vluchten, maaltijden en gids t.w.v. € 700 pp! Verder de Canyon, Zandduinen, Etosha Park en Chobe Park. Max 16 mensen in een groep. Bekroond met cijfer 9 door onze klanten! € 3649. Zie film rechter- zijde. Als 24 daagse fly-drive € 3375
Boek nuZuid-Afrika › 23 dagen TOP groepsreis › Dag tot dag

Prijs: € 2475
Max. groepsgrootte: 16 personen

Dag 1
Vertrek naar Johannesburg.* Indien dagvlucht per KLM een extra hotelovernachting (inclusief).
Dag 2
Om de achtergrond van dit mooie land beter te leren kennen, breng je een bezoek aan het Apartheidsmuseum of Hector Pieterson museum in Johannesburg. Daarna gelegenheid tot het maken van een townshiptour per fiets onder leiding van lokale gidsen door het bekende township Soweto. Waar naast krottenwijken ook miljonairs wonen. Ook Nelson Mandela woonde hier. Overnachting in een eenvoudig hotel nabij de luchthaven. 

Dag 3 
Richting Panoramaroute met on­derweg een stop bij een bijzonder tankstation. Hier ontmoet je je eerste dieren van de Big 5..  Voor lunch een lokale "trout" in Dullstroom. In de middag naar Pilgrim´s Rest, een oud goudzoekersstadje, waar van 1873 tot 1972  het kostbare goed gewonnen werd. Inmiddels is het landschap een stuk mooier geworden. Overnachting in Graskop in een prima lodge met zwembad.

Dag 4 en 5 
Vandaag staat de Panoramaroute op het programma, gelegen op de grens van de Transvaalse Drakensbergen en het laagveld met daarin het Krugerpark. Eerst de Blyde Poort Canyon, met een schitterend uitzicht over die canyon en de Drie Rondavels. Wat naar het zuiden Bourke´s Luck Potholes, waar de Treur rivier opvallend gevormde ronde holten heeft uitge­slepen. Door naar God´s Window waar je een mooi uitzicht hebt op het laagveld. Na al dit natuurge­weld pannekoeken eten in Graskop. Een plaatsje gelegen op het met gras bedekte uiteinde van een plateau.
Halverwege de middag kom je aan in het Krugerpark, waar we meteen onze eerste safari maken op zoek naar het fenominale wildleven. De andere dag wederom op safari in dit be­roemde wildpark. Na­tuurlijk op zoek naar de Big 5 ; olifanten, neushoorn­s, buffels luipaarden en leeuwen. Succes verzekerd wat betreft impala´s, zebra´s, giraffen, apen, kudu´s en de leuke wrattenzwijntjes.  De vo­gelliefhebber komt ook aan zijn trekken; er leven  500 gevederde soorten. ’s Avonds napraten tijdens het diner of rondom een kampvuur. We slapen middenin het Krugerpark in rondavels- een­voudige Afrikaanse huisjes met sanitair buiten- of in safari tenten met opgemaakte bedden. Het echte Afrika gevoel! Indien gewenst en beschikbaar kan je ter plaatse een tocht met een ranger in een groot open voertuig boeken. In Mkhaya Park is dit al onderdeel van het programma. Zie dag 7. 

Dag 6 en 7
Het kleine koninkrijk Swaziland is het volgende doel. Het is een prachtig land waar ongeveer één miljoen Swazi´s leven. Na een stempel in het paspoort te hebben gekregen, rijden we via een schitterende route naar de hoofdstad Mbabane. Net buiten de stad bezoeken we een typisch Afrikaanse markt. In de middag kom je in het Mlilwane Na­tuurpark aan. Hier een overnachting in traditionele “bee-hives”: hutjes van riet in de vorm van een bijenkorf. Weet je tenminste dat je in Afrika bent! Goed sanitair in de hut dus zo primitief is het ook weer niet. Je kunt hier mooie wandelingen maken waarbij je het wild gewoon niet kunt missen. Paardrijden, mountainbiken en een excursie per jeep met een ranger behoren tot de mogelijkheden. ’s Avonds voert het lokale personeel meestal Swazi-dansen op, die lijken op de krachtige bewegingen van de machtige Zulu stam, waaruit Swaziland dan ook ontstaan is. Maar dit is nog niet alles in Swaziland…

*** Speciaal ***
GO Explore neemt je mee naar het Mkhaya Natuurpark. Om 16 uur wordt de bus gestald en gaat de groep in open jeeps met rangers het natuurpark in. Dit is meteen je eerste safari in dit park, met o.a. neushoorns, olifanten, nijlpaarden enz.  Om 18 uur kom je in het donker aan. Elektriciteit is er niet en overal branden fakkels in de jungle… Zie je het voor je?

Je wordt naar je ruim bemeten cottage gebracht en daarna volgt een heerlijk diner onder de sterrenhemel. De volgende ochtend wordt je om 05.30 uur gewekt met thee en koffie en een muffin en ga je met een ranger een ochtendsafari maken. De zon komt langzaam op. Terug in het kamp zie je waar je eigenlijk de nacht hebt doorgebracht. Na een ontbijt boven het open vuur klaargemaakt, stap je weer  in de jeep en na een laatste safari worden we afgezet buiten het park. Deze ervaring is een hoogtepunt van de reis! De overnachting is uiteraard inbegrepen. Lokale kosten voor diner, ontbijt én de 3 safari’s bedraagt € 89. Een luttel bedrag voor zoveel exclusiviteit. Dit dient samen met de reissom vooraf te worden betaald.

Dag 8 en 9 
Om 10 uur gaat het verder. Je doorkruist Swaziland en komt terug in Zuid- Afrika, Kwazulu Natal om precies te zijn. De komende 3 nachten verblijf in het gezellige St. Lucia in een goed hotel met ruime kamers en een zwembad mooi gelegen aan de lagune. Het  St. Lucia Park ligt aan de Indische Oceaan en omvat een grote, ondiepe lagune met daarin veel krokodillen en nijlpaarden. De volgende dag kan je ze tijdens de facultatieve boottocht zeker zien, net als de indrukwekkende visarend. Verd­er heb je deze dag om wat bij te komen van de vele indrukken van de eerste week. Naar het strand? Of goed boek bij het zwembad- je kijkt maar. Dag ter eigen invulling. 

Dag 10
Weer een topdag: naar het Umfolozi Park. Niet zo bekend als het Krugerpark maar eigenlijk nog mooier. Het landschap is heuvelachtig, groen en het krioelt van het wild. Hier werkt men aan een programma om de witte neushoorns van de ondergang te red­den. Grote kans dat we ze zien; er leven er zo´n 1600. ’s Avonds terug in St. Lucia.

Dag 11 en 12 
Je rijdt door het gebied van de Zulu´s. In dit gebied heb­ben zich heel wat veldslagen afgespeeld. De Boeren tegen de Engelsen met Winston Churchill, de Engelsen tegen de Zulu’s­ en die weer tegen de Boeren. Onze bestemming is de Natalse Drakensbergen.
Verblijf op een mooi resort met maar liefst 3 zwembaden en mogelijkheid tot paardrijden en wandelen. 
De andere dag "het echte werk": het Royal Natal Park in en een keuze uit 2 wandelingen. Aan de voet van de bergketen ben je in Zuid-Afrika en op de top in Le­sotho. Je kunt hier dus letterlijk van het ene in het andere land vallen!
De hoogste uitlopers reiken tot zo´n 3274 meter. Voor ons bevindt zich het “Amphi theater”, een  8 km lange rotswand geflankeerd door twee hoge pieken. De liefhebbers kunnen de Tugela kloof volgen, een tocht van vijf uur met halverwege de mogelijkheid tot baden in een poel. Maar 2 uur wandelen is zeker net zo mooi. Of paardrijden of zwemmen op het resort. Genoeg te doen of laten. 

Dag 13 en 14
Na een rit over de mooie Olivier’s Pas bereiken we het kleine maar fraaie Golden Gate Park, dat doet denk­en aan de Schotse Hooglanden. Je kunt het park te voet verkennen middels een avontuurlijke wandeling of gaat met de bus op pad. We rijden door naar het letterlijke hoogtepunt van de reis; het bergkoninkrijk Lesotho. En terecht; met 1500 meter heeft dit land het hoogst gelegen laagste punt in de wereld! Verblijf in Malealea, een landelijk gelegen lodge- eigenlijk meer een dorpje- dat ge­rund wordt door een uiterst sympathieke familie. Van hieruit kan je de schitterende omgeving ver­kennen en kennis maken met de vriendelijke lokale bevolking. Dit is een totaal ander Afrika. Wandelen kan, maar veel leuker is het om er met een Basotho paard op uit te trekken. Ervaring niet vereist. Gid­sen/ begeleiders bieden zich spontaan aan en de  tocht kan beginnen, door dorpjes naar een waterval of naar rotstekeningen. Vrouwen uit de omgeving bereiden de maaltijden. Anderen zingen en dansen. Geniet hiervan- voordat de massa deze bestemming weet te vinden. Overnachting in eenvoudige Basotho hutjes, omdat luxe hier niet voorhanden is.

Dag 15   
Een rijdag. Stempelen aan de grens en richting Middelburg. Je reist door de Karoo, een uitgestrekt woestijnachtig gebied. Bestemming is Graaff Reinet, de parel in deze omgeving. Het is de op drie na oudste Europese stad van Zuid-Afrika en zonder meer één van de belangrijkste historische plaatsen van het land. Zij werd in 1795 gesticht door de Verenigde Oost-Indische Companie. In het midden van het stadje staat de Grootkerk. Andere bezienswaardigheden zijn het Reinet Huis, een mu­seum en goed voorbeeld van de Kaaps- Hollandse architectuur, en de Drostdy. Dat was het huis en kantoor van de landdrost. Overnachting in een mooi guesthouse. In de late middag of anders morgenochtend gaan we naar de Valley of Desolation, met een fantastisch uitzicht op de zeer uitgestrekte woestijn.

Dag 16
Tsitsikamma
National Park. Een smalle strook beschermd natuurgebied direct aan de oceaan. Klauteren over rotsen aan het begin van de 5-daagse Ottertrail of juist op je gemak over de spectaculaire hangbrug slenteren. Overnachting in chalets in het park zelf, waar je ’s nachts het gebeuk van de machtige golven hoort. Super uitzicht op de Indische Oceaan- met in het seizoen walvissen die voorbij zwemmen! 

Dag 17 
Dit wordt een dag met hindernissen, prettige wel te verstaan. Allereerst de hoogste bungyjump ter wereld van 214 meter! Dan het trendy Plettenberg. Gelegenheid tot het maken van een boottocht in de mooie baai. In het seizoen zie je walvissen, dolfijnen, zeehonden en zelfs witte haaien. Uniek! 
Daarna genie­ten van het uitzicht vanaf The Heads in Knysna. Hier sta je bovenop een rotspunt en kijkt uit over de Indische Oceaan en de azuurblauwe lagu­ne. Vroeg in de middag komen we in de haven...

*** Speciaal ***      ALLEEN BIJ GO EXPLORE... varen en overnachten op de azuurbaluwe lagune van Knysna

Een ervaren schipper neemt je mee op je eigen boot voor een korte cruise op de lagune. Je mag ook zelf een eindje varen als je wilt. Je wordt afgemeerd voor een heerlijk relaxte avond op de lagune. Mogelijkheid tot het bestellen van een BBQ pakket en oesters- het is tenslotte Vakantie! Een heel bijzondere overnachting. Dat bedoelt Go Explore nu met UNIEKE beleving. En dat eigenlijk de hele reis al... De andere ochtend meldt de schipper zich weer voor de terugvaart naar het haventje. 

Dag 18
Via een mooie bergpas naar Oudtshoorn, wereldwijd bekend om zijn struisvogels. 

*** Speciaal ***
Verblijf in een zeer mooie gamelodge in een  luxe safaritent met airco, lostaand bad én stortdouche buiten. Uitzicht op een meer met nijlpaarden en hier kan je olifanten voeren en uitleg krijgen over deze sociale kolossen of een safari maken. De bagage wordt met golfkarretjes naar je "tent" gebracht Eigenlijk past dit niet in dit programma voor deze prijs. Maar we vinden het leuk om je een nachtje extra in de watten te leggen. Vandaag bezoeken we natuurlijk een struisvogelfarm. Geniet verder van je lodge!

Dag 19
Swellendam
is net als Graaff Reinet een nederzetting van de VOC (1746). De lief­hebbers kunnen de oude Drostdy bezoeken. En dan, na zo’n 4500 km te hebben afgelegd en heel veel verschillende en fantastische indrukken te hebben opgedaan…. Kaapstad- de mooiste stad van Afrika!

Dag 20
In de ochtend naar Stellen­bosch, een levendig universiteitsstadje. Veel mooie huizen ge­bouwd in Kaapse stijl. Natuurlijk bezoeken we een wijngaard voor een slokje. Rest van de dag vrije besteding.

Dag 21, 22 en 23
Wat kan je in Kaapstad doen? Natuurlijk naar de Tafelberg. De top is niet alleen zo vlak als een tafel, er hangt ook altijd een plukje wolken boven; het tafelkleedje. Een moderne kabelbaan brengt je naar boven. Of naar de voormalige groentetuin van Jan van Riebeeck die hier in 1652 aankwam. Het fraaie gebouw van de VOC staat er nog. Daarnaast liggen de parlementsgebouwen, het South African Museum, de Gallery en het Cultural History Museum. Of naar Robbeneiland waar Nelson Mandela 18 jaar heeft vastgezeten.
Net buiten het centrum ligt het havengebied. Dat is nu omgeto­verd tot een toeristisch trekoord met een groots winkelcentrum. Er zijn volop terrasjes en cafés. Restaurants voor ieders smaak. Er is een IMAX bioscoop, het Two Oceans Aquarium en een openlucht theater. Je kunt een stads­rondrit maken met de “toplessbus” of een excur­sie boeken naar Kaap de Goede Hoop en het schiereiland met z’n pinguïns en de mooie Chapman Peak Drive bekijken.
Of ga je liever naar het nabijgelegen Clifton of Campsbay, twee trendy stranden waar het heerlijk vertoeven is. Of een romanti­sche sunsetcruise met uitzicht over de stad en de verlichte Tafelberg? Kaapstad is niet voor niets een van de 4 mooiste steden ter wereld! 
Verblijf in een goed hotel aan het Waterfront met alles op loopafstand. Ook al ben je hier al eens geweest- het is nooit een vervelende plek te verblijven! 

In de avond van dag 22 moe­ten we helaas afscheid nemen van dit fantasti­sche land, met dag erop aankomst in Nederland.


Door onvoorziene omstandigheden kunnen er wijzigingen in het reisprogramma moeten worden aangebracht. Prijswijzigingen en drukfouten voorbehouden.


PRAKTISCHE INFORMATIE

MEE TE NEMEN
Buiten de normale zaken een verrekijker, zaklantaarn, 1 paar goede schoenen aan de voeten, zwemspullen, muskietenspray (DEET 30) en zonbescherming. Behalve een korte broek en T-shirt is ook een regenjas en trui aan te raden. Voor elektrische apparaten heb je een speciale stekker nodig die ter plaatse verkrijgbaar is.

GEZONDHEID 
Het Krugerpark, Swaziland en St. Lucia staan bekend als malariagebied. Wij verblijven er echter zo kort dat met het nemen van voorzorgsmaatregelen als spray en een bedekt lichaam ’s avonds je nagenoeg geen risico loopt. Toch raden wij aan contact op te nemen met de plaatselijke GGD omdat de meningen hierover verschillen en het je eigen verantwoording blijft. Je wordt aangeraden je eigen medicijnen mee te nemen. Zuid-Afrika is een hygiënisch land en vaccinaties zijn niet noodzakelijk. Voor Swaziland wordt officieel een injectie tegen geelzucht aangeraden. Water is overal drinkbaar, hoewel de kleur en smaak niet altijd uitnodigen.

GELDZAKEN
Bij aankomst in Zuid-Afrika kan gepind worden. Bezoek aan banken is tijdrovend en niet altijd mogelijk. Creditcards worden steeds meer maar niet overal geaccepteerd. Het beste is een bankpas mee te nemen waarmee geregeld kan worden gepind- tegen de beste koers. Het lijkt overbodig maar vergeet de code niet. En check in Nederland of je pas geschikt is gemaakt voor buiten Europa. 

MAALTIJDEN en ZAKGELD
Maaltijden zijn deels niet bij de prijs inbegrepen zodat je vrij bent in je keuze WAT te eten. Meestal wordt in restaurants gegeten, maar wat denk je van zelf een keer een braai organiseren? (Afrikaanse barbeque). Het eten is van prima kwaliteit, evenals de inmiddels beroemde wijnen. Reken op € 300 per persoon per week voor de niet inbegrepen maaltijden, entrees en excursies, drankjes 's avonds, kortom je complete zakgeld. Dan weet je precies waar je aan toe bent. 

REISLEIDING
De reisleiding is bekend met het land en kent de route en bezienswaardigheden. Maar is geen gids. Hij en/of zij zorgt voor het vervoer en onderdak en is de aangewezen persoon voor het oplossen van eventuele problemen. Aangeraden wordt tijdens de reis zoveel mogelijk met de lokale bevolking te praten. Zo leer je op een leuke en directe manier meer van het land kennen.

UITGEKIEND PROGRAMMA
De reis kan voor sommigen vermoeiend zijn gezien de vele mogelijkheden die het programma biedt. Geen enkel onderdeel is verplicht, maar wordt aangeboden omdat het een meerwaarde heeft. Vijfmaal worden er 2-3 nachten doorgebracht op één lokatie. Dat geeft rust en zo Zie je ook wat! En heb je een volle dag om dingen te ondernemen- alleen of met de groep- of juist te laten. 

VERRE REIZEN
Een aktieve houding wordt op prijs gesteld. Wie verre reizen maakt, komt soms met ongewone gebeurtenissen in aanraking. Leuke of minder prettige, als bijvoorbeeld de bus een lekke band krijgt. Uiteraard kan je altijd rekenen op de reisleiding, die slagvaardig weet in te grijpen als dit nodig mocht zijn. Van jou vragen we een flexibele instelling, enig aanpassingsvermogen en een gezonde dosis humor. Het is niet altijd hetzelfde als bij je thuis wat je tegenkomt, daarvoor boek je juist deze reis!  Je krijgt uit een reis wat je er zelf instopt.  

 
Boek nu

Topreis € 2295 pp

Nieuw in 2018. Hoogte- punten Zuid-Afrika met Swaziland. Combineert Safari met Indische Oceaan, Drakensbergen en Tuinroute. Inclusief binnenlandse vlucht. 4 Topwildparken. 3 Safari's en 2 nachten in luxe gamelodge in Oudshoorn. Slechts € 2295!
Boek nu

Namibië TOP reis

Alle hoogtepunten van Namibië, Botswana en de Victoria Waterval in één reis! Inclusief Okavango Delta excursie met verblijf, vluchten, maaltijden en gids t.w.v. € 700 pp! Verder de Canyon, Zandduinen, Etosha Park en Chobe Park. Max 16 mensen in een groep. Bekroond met cijfer 9 door onze klanten! € 3649. Zie film rechter- zijde. Als 24 daagse fly-drive € 3375
Boek nu